Dalstorps IK

2021-09-11 Hedevi

Dalstorp på andra sidan idag. En poäng efter oss och ett av lagen vi måste ha bakom oss i sluttabellen. Viktig match om vi inte ska bli indragna i bottenstriden.
Trots att vi är inne mitten september har vi inte mött dem tidigare detta märkliga fotbollsår.
Vi har heller inte legat i samma serie sedan 2017 (vårt första år i 2:an). Då blev det tyvärr 2 förluster och 0-5 totalt. Kan vi ändra på det i dag tro?
Dalstorp kommer stärkta med 2 st 2-0 vinster de senaste matcherna mot Vinberg och V:a Frölunda.
I första halvlek är det de blå som för taktpinnen nästan totalt.
Redan efter 3 minuter ser man att vi är på tå. Bernardo söker David framför mål men bollen rensas bort. Strax efter omvänd rollen, nu går Bernardos skott över.
11:e är det Kiko som fri lyfter boll precis utanför.
Det går till minut 26 innan Dalstorp skapar något men kan kalla målchans. De har sedan några tendenser till anfall. Det är de blå som för spelet rejält hela första halvlek. Dominerar nästan totalt men det står 0-0 på resultattavlan.
Vi vilar och får sol och vind i ryggen. Det tar en minut som ligger bollen i Dalstorps bur. Bernardo hittar in till David som vänder på en femkrona och levererar en ”macka” till Mackan som trycker in ledning 1-0. Verkligen efterlängtat.
David och John hinner också skapa läge men Davids skott går strax utanför.
Det är inte ofta vi får se en glidtacklingsbrytning av en målvakt på ett friläge. Nu har vi sett det på Hedevi. Dalstorp får ett friläge. Går runt Tobbe som klarar ut situationen med en perfekt glidtackling på boll – snyggt!!!
Dalstorp har naturligt höjt sig efter målet. Det räcker inte att försvara sig. Detta betyder att det blir tuffare men just spel. Men vi styr bort Dalstorparna från farligt område.
Det är de blå som ska skapa nästa läge. I ett långt anfall är det Vidar som får avsluta med att placera bollen i det Gula målet. Härlig ledning med 2-0.
Det sägs ju att inget lag är sårbarare än direkt efter ett mål. Nu fick vi bevis på det igen. Det tar 3 minuter så kontrar Dalstorp in 2-1. Kändes onödigt när vi skulle knyta ihop påsen.
Nu blir det darrigt sista kvarten. Dalstorp tycker naturligt på och får en inbrytning från kanten. I dålig vinkel går skottet i ribban och vidare ut till inspark.
Det läggs till 6 minuter och vi är lite darriga men klarar ut att greja 3 viktiga poäng i den blå påsen. Vi kan se tillbaks på 6 senaste matcherna med 4 vinster en oavgjord och en förlust.
Vi har nu 5 matcher på raken mot lag runt omkring oss. Assyriska, Vinberg, Varbergs Gif, Tord och Varbergs Gif igen.
Samma inställning och jobb som de sista matcherna så ser vi fram emot dessa med tillförsikt.
Först Assyriska fredag 19.30 på Ruddalens konstgräs. Syns där!!