2021-07-31 Söndrums IP

…Markus Torbjörnssons fot sings…………
In I 77:e – mål I 90:e. Snacka om succéinhopp!!!
Vad som hände innan dess orkar jag knappt skriva om.
Det tar 30 sekunder så ligger bollen i det blå målet 0-1. Vi har utspel. Astrio bryter och ställer om. Vi hänger inte med.
Astrio fortsätter att spela fotboll. Tar emot bollar, spelar direktpass på foten, byter positioner. Ja de rör runt så det står härliga till (för Astrio). Hur ska det här sluta.
Helt plötsligt vänder Rasmus Cronvall bort sin gubbe innanför straffområdet och blir neddragen. Inget att snacka om. Domaren blåser straff. Fram kliver vår straffnisse Emil. Säkert lägger han in kvitteringen 1-1 vid stolpen. Ingen chans för målvakten.
Helt plötsligt börjar UIK anfalla o skapar en hörna. Nu ska det väl bli match.
5 minuter senare en lång gul frispark på mitten. Bollen in bakom vår backlinje på kanten. Där möter en gul på volley. In framför mål där en ny volleyspark förpassar bollen bakom Nadem i målet igen. Det var så snyggt så man kunde bara applådera, men tyvärr underläge 1-2.
Astrio fortsätter spela ut oss. Kommer på djupledslöpningar. Rullar ut oss med riktigt fint klapp/klapp spel. Hur ska detta sluta.
I 32:a spelar de sig igenom 5-6 blå stillastående blå ”gubbar”. Friläge som betyder underläge 1-3.
Vi försöker spela lite tuffare och i frustationen åker både David och Rasmus på gula kort. Noterar i mitt block att detta inte är mycket att skriva hem om. Underläge endast 1-3 ska vi vara tacksamma för i paus.
Antar att det i omklädningsrummet bestämdes att det behövs en rejäl höjning för att vi ska kunna lämna Söndrums IP med någorlunda högt huvud.
Och jag det ser bättre ut samtidigt som Astrio blir väl också blir något passiva.
Efter kvarten får Cronvall en löpboll och tvingar Astrio att göra hörna. På den för David till en halvvolley strax över.
Minuten efter ska det ringa i den gula kassen. David tråcklar runt inne i straffområdet och bollen studsar rätt. Cronvall är sist på bollen i högen och vi har fått till en reducering 2-3.
Avslutande 15 blir det mycket öppet spel men inga riktiga lägen för något av lagen. När klockan visar 90 får Markus tag i en långboll och ur nästa ingen vinkel alls drar han in en härlig kvitteringsboll och slutresultatet kan skrivas till 3-3.
En oerhört viktig pinne och väldigt viktigt för självförtroendet. Pinnen betyder att vi vilar på nedersta (tyvärr) strecket.
Har ju inte skrivit något om förra matchen nere i Ängelholm. Hoppas ni har överseende med det. Kunde inte åka på matchen och jag är lika nöjd med det. Förlust liksom förra året med 0-5 mot troligtvis seriens bästa lag. Ingen önskamotståndare!! En viss Johan Oremo med meriter från Djurgården, Gefle och Halmstad gjorde återigen 2 av målen. En riktig målkung med 67 mål (på sitt samvete) i superetten och allsvenskan på 229 matcher. Med den i bagaget för vi vara nöjda med dagens pinne.
Nu blir det tufft matchande pgra våren pandemistopp. 6 seriematcher i augusti. Plus Svenska Cupen mot IFK Värnamo mitt i detta 18 aug hemma 18.30. Viktigt med rätt matchning av träning och matcher.
19 matcher kvar i serien som håller på ända till 28 november.
Onsala borta på onsdag. Vi mötte dem redan i våras med vinst 2-0. Får gärna upprepas!!!