Klar uppryckning!

0-2 (0-1)

Astrio BK

2022-08-14 Hedevi

Framförallt från vårens Astrio-möte med förlust 3-10. Då stod det 0-4 efter 20 minuter.
Idag statar vi bättre. Det är de blå som har första chansen redan efter 6 minuter. På Jensens högerinlägg nickar Gramos men deras målvakt är med nere vid stolproten.
I 14:e är det Tobbes tur att göra en ”stolpräddning” efter en frispark ute till vänster.
Tyvärr replikerar han några minuter senare med ett mindre bra ingrepp. Ett vad det ser ut enkelt inlägg ska plockas ner men tyvärr tappar han greppet om bollen och i kalabaliken som uppstår är det en gul fot som är sist på bollen innan den går in i vårt mål. Underläge 0-1.
Vi håller upp spelet bra resten av halvleken och det händer inte så mycket framför målen. I slutminuten har Astrio ett inlägg med påföljande skott som smiter strax utanför Tobbes stolpe.
Det blir en tung start av andra. Redan i första minuten lyfter Astrio en boll rakt fram. Tyvärr når Bodde inte bollen utan styr den via skallen vid stolpen. Tobbe chanslös och vi har snopet underläge 0-2.
Sen kapar en Astriospelare en blå ganska grovt mitt på plan. Tobbe reagerar reflexmässigt med ett utrop – inget mer. Domare ger då Tobbe en varning för protest. Vilken oerhört dålig känsla. Följden av en Astriokapning mitt på plan blir alltså att vi får en varning!!! – sjukt !!
Sen skapar vi nytt läge. Lite klapp/klappspel och igen (tyvärr) skott mitt på deras målvakt.
Astrio har också läge. Skottet precis över.
Med 15 kvar går Anton in i duell lite brutalt. Han skadar sig och får som plåster på såren ett gult kort när han byter.
Vi lyfter upp det sista vilket ger Astrio några lägen men Tobbe är med och det blir slutligen en hedersam förlust med 0-2.
Jobbig tabellsituation där vi fn har en negativ kvalplats. Det är Höganäs och Assyriska vi tampas om negativa kvalplatsen. Höganäs har match mindre och möter Vbg Gif måndag. Kan då vid vinst ta sig förbi oss. Assyriska har vi i sista omgången.
Bara att ta nya tag och se framåt en match i taget. Nästa söndag ny match på Slottskogsvallen, Västra Frölundas hemmaplan. Start 14.00.