Kopierat från Jnytt

Matchreferat

Ullareds IK

5-1

IK Tord

2015-08-02 Hedevi
Div.3 sydvästra

IK Tord är ett av lagen i det getingbo som ska föreställa toppskiktet i division 3. Men efter en mardrömslik afton i Ullared måste det till en höjning, menar Tords David Blomqvist.

5-1. Ja, det blev segersiffrorna när Ullared besegrade IK Tord tämligen klart under söndagseftermiddagen.
– Det var surt. Vi var dåliga, säger Tords David Blomqvist.
Redan i halvlek var underläget 0-2 och när Tord sedan fick Vincent Mawana utvisad i inledningen av den andra halvan blev läget inte direkt bättre.
– Vi försöker gå in i andra och ta tag i det, men när Vincent blir utvisad gör det ju det hela ännu tuffare, menar Blomqvist.

”Vinner rättvist”
Men Tord skulle komma att reducera. 2-1 innebar hopp om poäng, men inte långt därefter satte Ullared spiken i kistan med 3-1.
– Det dödar matchen, säger Blomqvist.
Och mer skulle det bli. Ullared lyckades nämligen trycka in två mål till innan matchens sista signal ljöd, vilket resulterade i en jobbig fyramålsförlust för IK Tord.
– De vinner rättvist, det tycker jag absolut. Vi jobbar en och en och blir för bekväma när vi väl har bollen. Man kan säga att vi är tre lag på banan istället för en enhet, säger Blomqvist.

Sitter i huvudet
Serieledande Assyriska har nu tre poäng till godo på Tord i den mycket täta tabelltoppen.
– Vi har verkligen alla chanser, men vi måste höja oss. Vi måste kriga på för varenda poäng, annars kommer vi bli avhängda och hamna i ett ingenmansland, förklarar Blomqvist, som menar att det är på tok för stor skillnad mellan lagets bra och dåliga dagar.
– Vi har alldeles för djupa dippar och måste bli jämnare. Jag vet inte vad det beror på, det har sett likadant ut de senaste två säsongerna, det sitter i våra huvuden.