Höganäs

2021-11-13 Hedevi

Efter 4 tuffa förluster blev det idag ”proppen ur” i andra halvlek.
Jag räknar och räknar och kommer fram till att det betyder att kontraktet i är klart med 32 poäng.
Västra Frölunda 4 pinnar efter och Vinberg 6 pinnar efter med 2 omgångar kvar. Nästa helg möts de och det betyder att skulle Frölunda vinna kan Vinberg bara nå 29 poäng vid vinst i sista omgången. Skulle Vinberg vinna kan Västra Frölunda bara nå 31 poäng om de slår Varberg i sista. Spelar de oavgjort kan Vinberg bara nå 30 poäng totalt. Så kontraktet är vad jag kan se klart.
Vid 2 avslutande vinster mot Dalstorp och Assyriska är det heller inte omöjligt plocka någon placering vid en liknande insats som idag. Det tycker jag vi satsar på. Kom igen nu!!!
Höganäs kom till dagens match med 3 vinster och 2 oavgjorda på de 5 senaste matcherna. Så de var inne i ett flyt. Men det hjälpte inte idag mot ett väldigt motiverat UIK. Ali /Fredrik/Björn hade i veckan verkligen lyckats få killarna motiverade vilket syntes från start.
Höganäs startar offensivt och trycker på. Men det ska bara ta 6 minuter så ligger bollen i röd bur. Fint spel på högerkanten. Emil skickar in bollen till en på vänster framstormande John. Fri forcerar han in 1-0 ledningen. Precis vad vi behövde, härligt!!
Vi tar kommandot och 5 minuter senare får Kiko ett friläge. Rakt framifrån går tyvärr skottet rakt på deras keeper.
Det tidiga målet gör spelet öppet och spännande. Bra fart på båda lagen. 20:e anfaller vi på vänster. Bollen in till en fri Emil. Skottet tyvärr över. Vi har kommandot men när vi ligger högt passar Höganäs på att kontra. De är vassa och Nadem räddar oss med en fotparad till hörna.
UIK har nästa chans. Bodde är högt uppe. Hans hårda nick i bra läge strax utanför. Vi för matchen men så fort Höganäs bryter ställer de om och deras anfallare är snabba och löpstarka. Vi måste ha koll på dem hela tiden. Kiffe gör en enkel fel pass – kontring som vi bryter till hörna.
Höganäs kommer mer och mer in i matchen. Med 7 minuter kvar av första lägger de nerifrån en lång boll bakom vår backlinje. Tyvärr en röd fri och han gör inget misstag. Kvitterat till 1-1. Snyggt och enkelt.
Höganäs är livsfarliga i sina omställningar. Båda lagen går för vinst. Domaren blåser av efter en händelserik första halvlek.
Känns som vi har bra koll men Höganäs är livsfarliga offensivt med fint småspel och rörelse när de ställer om från försvar till anfall. Hitintills har vi legat rätt. Efter 5 minuter rött läge men skottet lamt utanför.
Efter 10 i andra börjar Emil show. Han dribblar några gubbar och sätter 2-1 vid närmsta stolpen. Härligt!!
6 minuter senare är det Kiko som tar initiativ på högerkanten. Ett vasst skott som deras målvakt får upp en hand på. Bollen styrs ut till en Emil som ligger rätt. Enkelt rullar han in 3-1 i ett övergivet mål.
De blå fortsätter. Emil blir neddragen. Ingen straff!! UIK har tagit över. David har ett skott som deras målvakt räddar.
Kvarten kvar är det Kiko-show. Tråcklar sig fram på vänsterkanten och lägger in ledning 4-1, tack!!!!
Höganäs satsar allt på ett kort. Friläget fixar Nadeem till hörna.
Nya krafter sista kvarten – Vidar/Mackan in. Emil/Hampus ut. Adam ut Carl in.
Det händer mycket. Kiko har ett nytt friläge – fotparad. Med 7-8 minuter reducerar Höganäs. Vi rensar inte bort bollen. Höganäs bryter och ett precist inlägg förpassas in bakom Nadeem . Tyvärr 4-2!
Men det blir aldrig någon ”ko på isen” Istället kontrar Kiko in 5-2 i slutminuten.
En riktigt go vinst där hela laget verkligen har rätt inställning hela matchen. Tack för en härlig vinst!!
Har inte nämnt alla men en imponerande lagseger!!!!!
Och tack Helén för den goda laxsoppan vid torsdagsamlingen som hjälpte till.