Laholm

2-0 (0-0)

2015-08-29 Glänninge Park
Div 3 Sydvästra

Vi åkte till Laholm som serieledare. Åkte hem med en förlust 0-2. Och nu är serien med 5 omgångar kvar stentuff. Vi åker ner en placering. I topp 5 lag inom 3 poäng.

Ja det är ett riktigt getingbo och allt kan hända. Det är upp till oss själva att träna bra och vara fokuserade på kommande matcher så kan det mycket väl vara UIK som avslutar överst i tabellen.

Efter 6 matcher utan förlust tog det stopp. Laholm borta är en av de tuffaste matcherna. De är fysiskt starka och det har vi lite svårt för. Nu avgjorde de med 10 minuter kvar. I våras avgjorde de i 90:e minuten (2-1). Noll poäng på dessa 2 matcher känns inte rättvist.

Matchen då! Ja det var lite av ställningskrig hela matchen. De ligger kloss och vi har svårt ta oss förbi o skapa chanser. Sägas ska att de heller inte skapar jättemånga öppna chanser. Joel Daniel, Kiffe o John har koll där bak.

John har en halvchans. David blir nerdragen centimeter utanför strafflinjen. Frispark som inte mynnar ut i någonting. Vi kommer inte fram i bra lägen. I lite frustration dunkar Halle bollen i marken efter att blivit stoppad – varning.

I detta ställningskrig är det små marginaler. Med några minuter kvar fångar Jacob upp ett felpass men det blir inget av detta heller.

Paus 0-0 mellan 2 lag som först och främst inte vill förlora.

Andra startar vi bättre. Litte stressar till oss en hörna. Matchen blir intensivare. Vi kommer högre upp i banan o sätter lite press. Litte nerdragen på strafflinjen. Nu ska vi väl kunna få till det. Joel N högt över. Efter 65 minuter sitter man och väntar på att matchen ska få karaktär. Ett mål skulle pigga upp. Och det är bud efter det när Laholm på ett inlägg nickar bollen i ovansidan av ribban och över. Och på ett inlägg strax efter nickar de igen. Daniel står på rätt plats och räddar på mållinjen. Jag menade inte att Laholm skulle göra målet! Kriget fortsätter men det är tillknäppt. Så kan det bli ibland när 2 topplag möte. Man tar ut varandra.

Då händer det som inte får hända. Vi tappar boll högt upp och är lite bekväma i hemjobbet. Laholm får på ett wobblande skott som inte GG får fatt på 1-0 in via hans arm. Vi gör ett försök att flytta upp trycket. Kiffe upp i anfallet men denna gång lyckas vi inte. Med någon minut kvar gör Jacob en miss som siste gubbe och Laholm kan stänga matchen genom att göra 2-0.

Vi är i högsta grad med i kampen om uppflyttning och kvalplats. Njut av det läget grabbar!!!

Nya tag på lördag när nyblivna ettan i serien Assyriska Turabdin möter tvåan UIK i serien på Hedevi. Vi är bara 3 mål efter. 14.00 börjar matchen.

Då räknar jag med att ett taggat UIK förbetett sig väl för att bärga 3 superviktiga pinnar. //Sören – på plats igen!!