Låt hjärtat va meeeee…

Matchreferat

Prespa Birlik

6-1 (2-1)

Ullareds IK

20-10-11 Heleneholms IP
Div 2 Västra Götaland

Låt hjärtat va meeeee…
Glöm för all del inte deeee…..
Här åker ett gäng Ullaredskillar ner till Malmö för att möta Prespa Birlik. Vi har haft det tufft mot dem vid tidigare möten. 2018 0-1 hemma, 1-2 borta. 2019 2-1 borta o 1-2 hemma. I år har de vunnit 3 matcher förlorat 8.
Men våra killar saknar idag viljan fullständigt.
Redan i 6:e minuten ringer det bakom Anton. Ett inlägg på marken, tillbakaspel och ett skott vid stolpen. 1-0.
9:e minuten. Högerinlägg på marken. Grön först på bollen och stöter in 2-0. Var är vi ? Vi skapar inga farligheter. PB ligger på. De kommer med fart hela tiden.
Efter 35 minuter får vi plötslig till ett anfall där bollen går snabbt nerifrån via Hugo och David till Kikko som fri sätter reduceringsbollen. 2-1 – Rättvist ?
Vi avslutart halvleken något bättre men halvleken är långt ifrån godkänd. Vi har problem skapa något sista tredjedelen och då är det svårt.
Andra halvlek startar med lite mer UIK. Men det är PB som efter 5 minuter har första läget. Skottet över. Tamas har ett skott som deras målvakt tar ganska enkelt.
Sen ringer det i en blå buren igen. Vi känner igen anfallet. Runt på höger kanten. Inspel och en grön är först på bollen. 3-1 sitter via första stolpen.
Prespa har koll på matchen. Vi lyckas inte skapa mycket,
Med kvarten kvar är det samma gubbe som gör sitt tredje raka mål 4-1.
Sista 5 gör de (låter vi dem) 5-1 och 6-1. Femman styrs in på ett inlägg. Sexan är en kontring.
Pinsamt dåligt och alla får verkligen rannsaka sig själva i veckan.
Nu väntar Västra Frölunda hemma sista matchen. De har allt att spela för. Ligger 3:a 2 pinnar efter Ängelholm och IFK Malmö. Nu får det till en skärpning. Vi tappar också vår tidigare hyfsade målskillnad – nu minus 7.
Vi ligger på 8:e plast med en match kvar. Vilket kan kännas lugnt. Men tittar man på återstående matcher kan det faktiskt bli så att om vi förlorar och alla andra resultat går mot oss blir det negativt kvalspel.
Detta ska givetvis inte inträffa – det är vi för bra för. Syns på lördag på Hedevi. 14.00 ska det avgöras. Ni kan också googla på Sonja Hedenbratts ”Låt hjärtat va meeee” till dess.
Sören