Ojojoj!! Vilken pärs !! Men vi lyckas krångla med oss 3 viktiga pinnar idag.
Vi vänder 2 underlägen och vinner med 4-2.
Som vanligt en jämn och kul match mot Eslöv som alltid bjuder upp till ärliga och tuffa matcher.
Det startar lugnt med att vi rullar runt boll på egen planhalva första minuten.
Första gången Eslöv får tag i boll kontrar de och skapar läge. Bollen ut till hörna. Vi har några halvlägen.
Efter 10 minuter drar en röd spelare på ett hårt långskott på marken som inte ser så farligt ut. Anton går ner och ska plocka upp bollen. Då träffar bollen en tuva och hoppar upp nästan en meter över en hukad Anton. 0-1 på ett väldigt snopet sätt.
Några minuter senare skapar Eslöv ett friläge. Anton är med på noterna och tuvorna håller sig undan.
I 20:e nytt friläge, skott/räddning som rensas bort av blå. Det är Eslöv som trycker på.
Men det är UIK som ska göra nästa mål. Mackan och Emil trycker på inne i straffområdet. Liggande är det Emil som 2 meter framför mål formligen trycker in kvitteringen till 1-1 – Härligt !!
Halvleken avslutas med Eslövtryck. Ett inlägg går rakt igenom på rött huvud. Som tur är missar de målet med en meter. 1-1 i halvlek.
Andra halvlek hinner inte börja innan 1-2 ligger bakom Anton. Ett inspel på marken som en röd spelar får till ett ”sockaskott”. Bollen går i en märklig bana upp över Anton och ner strax under ribban. Väldigt snopet! Såg enkelt ut men jag befann mig precis bakom målet och såg bollens konstiga bana. Tyvärr inget att göra åt för Anton.
Vi ska replikera snabbt! Emil bryter in från vänster och får på en bra träff som sitter otagbart i höger hörna. 2-2 och vi har kvitterat.
De blå tar över matchen och trycker på. Hugo har ett skarpt skott från högerinnerposition. Tyvärr rakt på målvakten. Markus är framme och fixar hörna.
Efter kvarten i andra tar vi ledningen. David kommer in i straffområdet till vänster och tråcklar på något sätt i röran in ledning 3-2 – Gott !!!
Eslöv är farliga i sina omställningar. 20 kvar – Fogel tappar boll på mitten. Jagar ikapp och skaver röd spelar – gult kort. 3 minuter senare vid en situation mitt på plan blir Wahlberg varnad. Något händer och domaren hivar upp det röda koret. Vi får avsluta sista kvarten med 10 man.
Det är de blå som skapar nästa chans. Kiko har ett skott som räddas till hörna.
Ali gör snabbt ett taktiskt byte när han byter Kiffe mot Kiko och spelar med 5 mannar längst ner.
Eslöv kör upp laget. Röd hörna med en farlig nick strax bredvid vårt mål.
Det är tillagt 5 minuter och Eslöv satsar allt framåt. Vi rensar upp bollen som Hugo springer på. Hugo får med sig motlägget och är helt fri. Han gör inget misstag när han rullar in bollen under deras målvakt. 4-2 och 3 viktiga pinnar är bärgade.
I en oerhört jämn tabell hoppar vi upp på plats 4. Ser riktigt trevligt ut !!
Nu ser vi fram emot nästa söndag då det är derby mot Vinberg borta nästa 16.00 på Vinåvallen. Verkar inte som de tänker släppa in några motståndarsupporter enligt vad jag har fått till mig. Vi får följa det på webben.
Utgår från att det är ett taggat blått gäng som laddar upp i veckan – eller vad säger ni Anton o Markus??