Vinbergs IF

2018-09-29 Hedevi

Då var det dags igen. Derby mot Vinberg. 250 på läktarna.
En match som var småtrevlig att se på med många kombinationer men de flesta ute på plan. Det skapas inte så många heta målchanser.
Mest Vinberg till att börja med. En lite missad utspark ger dem en möjlighet till kontring men det blir inget. En hörna nickas ner i backen och studsar lite hit o dit innan Brattberg kniper den. Nästa hörna får VIF skottläge men skottet utanför.
Efter kvarten kommer UIK på högerkanten. Bollen in i straffområdet. David slår ihop med en grön. Signal från domaren som pekar på straffpunkten. Sen tar det en stund innan domaren springer ut till linjeman och domslutet ändras till grön frispark. Blå straff ändras till grön frispark. Lite förvirring men tydligen helt ok enligt David efter matchen.
Vi ligger på och John får nästa chans men skottet går utanför. Sen skapar de gröna lite tryck men inget av lagen är riktigt farliga när det närmar sig straffområdet. Minut 30 är David på väg igenom. Stoppas brysk av Johan Mårtensson en bit utanför straffområdet. Gult kort. UIK har en bra period i slutet av halvleken. Det är öppet spel men inga mer målchanser.
UIK startar bäst i andra. Vi nickar över. Brattberg har en lång utspark som Robin tar hand om. Nästan fri kommer han till skottläge men bollen strax över. Lagen växlar mellan övertag på plan men när det närmar sig straffområdet händer det inte så mycket.
Mitt i halvleken får vi en hörna till höger. John lägger den. Framför mål kommer Adam. Nicken tar i stolpen och går sen till Anton i Vinbergsmålet. Där var vår chans!!!
Sen skapar Vinberg några lägen. Simon A-son får en av sina möjligheter (annars hade vi bra koll på honom). Skottet över. Strax efter ny grön chans. Brattberg gör en benparad. Vinberg trycker på något . Skott som lätt plockas av BB. Nytt läge men skottet rullar en bit utanför. De har även en nick på ett inlägg men Brattberg plockar lätt.
Ullared får sista chansen. En frispark på mitten läggs bakom deras backlinje. Där kommer Bodde rätt. Hans nickskarv går en bit utanför Vinbergsmålet. Med någon centimeters mindre touch hade dagens matchhjälte hetat Anton Bodin.
Nu blir det inte så utan dagen derby slutar 0-0. Vi har de 2 klart vassaste chanserna men det räknas inte. En viktig pinne när även Kvarnby tar en pinne mot Hittarp. Vi behåller placeringen över alla streck. Samma poäng som Kvarnby som tog en pinne mot Hittarp.
Allt i egna händer fortfarande. Malmö hemma 14.00 lördag. Sen Kvarnby borta o Sävedalen hemma. Ingen vill väl missa detta. Syns på plats!!