2018-06-03 Vinåvallen
DIv 2 Västra Götaland

Derby mot Vinberg mer behöver man inte säga. Och det var ett taggat blåttvitt lag som verkligen tagit på sig blåstället idag. Här skulle krigas!!
Åter en ny startelva. John lämnar återbud på uppvärmningen skadad och Kiffe avstängd. Bodde in i mitten bak. Litte tillbaks på bänken. Men det ingår i spelets regler. Det skulle bli en jobbig tillställning för våra mannar i värmen.
Matchen startar med att Rasmus visar framfötterna. I första minuten ett skott. Och strax efter går han med fart runt på kanten. Balanserar på kortlinjen och får till ett inlägg mot första. Där är deras målvakt sen och stöter in 1-0. Tyvärr har bollen vart över linjen och inget mål.
Vi ligger bra i försvaret men ändå får Vinberg till ett skott. Bollen tar i krysset och ut. Albert kan bara följa bollen med ögonen. Väldigt nära!!!
Sen är det Malle som kommer förbi Joel. En kompiskapning nere vid kortlinjen. Ingen åtgärd.
Vinberg har tagit tag i taktpinnen och skapar lägen. Ett skott i friläge som går rakt på Albert. Bodde som ersätter Kiffe kommer bra in i matchen. Gör en klockren brytning på kanten. Vi är 2:a på bollen och det är Vinberg som styr och skapar läge igen. Skottet åter rakt på Hjalte och sen rensning till hörna. David går också bryskt in i en situation. Kommer fel men klarar sig med en tillsägelse.
Mitt i halvleken får vi till ett snabbt anfall. Bollen snabbt från vänster ut till höger där Robins skott går via grön till hörna.
Men det är Vinberg som styr matchen. Kommer till friläge. Bodde är med och skottet tar i gaveln. Vi är pressade. Joel stoppar en kontring mitt på plan och får det gula kortet. Inte mycket att säga om. Halvleken avslutas med en bra brytning av Bodde igen när de är på väg igenom. Vi går till vila med 0-0 och det ska vi va nöjda med. Alla har gjort ett stort jobb och det vill till att det fortsätter i andra.
Efter en start med böljande spel tar VIF över takpinnen igen efter 10 minuter. Ett läge rakt fram där skottet går rakt på Hjalte igen. Vi försöker men lyckas inte få upp spelet. Vinberg för spelet. Får till några skott på avstånd men Hjalte har koll. Alla jobbar för alla och detta ska vi klara. Ado o Joel byter med Litte o Rasmus sista kvarten.
Simon A blir frispelad men får bara till ett ”strumpeskott”.
UIK får en möjlighet när David drar några gubbar på vänsterkanten. Bollen in mot Mirson. Tyvärr lyckas Anton i VIF-målet kasta sig rakt ut och fånga bollen före Mirsons fötter. Bästa läget för dagen. Noa byter sista 10 med Mirson. Matchen avslutas med en grön kontring. Hasse hinner emellan får bollen ut till hörna.
Domaren blåser av matchen. Och det är de Blåvita som ska vara mest nöjda med detta resultat. Vi har gjort ett fint jobb. Alla ar gett sitt yttersta. Vi har tagit kampen.
Härligt jobbat ALLA!!!
Första hållna nollan i år för Ullared. Vinbergs 4:e 0-0 match.
Ser en bra trend i grabbarna. 4 lag ovanför i tabellen inom 3 poäng.
På nationaldagen är det Hittarp på besök. Vi kommer ihåg hur de stal segern i sista minuten sist där nere. Det måste vara ett revanschsuget blått gäng som går ut på Hedevi på onsdag.