Div 2 Västra Götaland

……lämnar vi Örjans Vall.
Vårt UIK har förlorat med 0-4.
Vi spelar utan självförtroende. Har inte sett de senaste 2 matcherna men fått rapport att det sett bra ut. Tagit 2 poäng med råge. Men idag? Vi har för långt lag. Det blir jätteytor mitt på plan där vårt mittfält tuggar runt. Tycker vi måste lyfta laget och minska ytor. Händer för lite när vi får boll. Inga alternativ då det löps för dåligt. Hmmm!!!
Det är Halmia som börjar bäst. Redan efter 3 minuter har det ett skott över. De stressar oss till lite misstag. Efter 9 minuter har de ett skott som via blå fot går en halmeter utanför.
Minuten efter tvingas Hjalte till en enhandräddning nere vid stolpen. Ny Halmia-hörna.
Strax efter kommer Rasmus med fart in i straffområdet. Kastar sig för att undvika smällen. Domaren betraktar det som filmning och ger gult kort – tveksamt.
Halmia har något spelövertag och skapar bla 2 hörnor. Men inget som blir farligt. Känns som det är 2 lag som inte vågar gå fram. Rädda att släppa till chanser.
I 35:e får Halmia en frispark rakt fram ca 20 meter. En klockren träff som Hjalte tvingas boxa rätt ut och returen får han till hörna. Halmia har tryck. Nytt skott strax över.
Med minuten kvar är det ett överfall på Rasmus mitt på plan. Med tanke på Rasmus tveksamma varning tidigare borde det i rättvisans namn vart ett gult även här. 0-0 i paus. Första ronden går något till Halmia.
Vi startar andra med solen i ryggen. Ska det hjälpa?
UIK får första hörnan men skapar inget på den. Strax efter får Oskar varning i en kampsituation. Är inte nöjd med domaren. Han är ojämn åt båda håll. Det ger en osäkerhet i var nivån ligger. Han delar denna snälla match ut 2+2 varningar helt i onödan i mitt tycke.
Sen trycker Halmia på. Får en hörna. Efter det ett klockrent skott insidan stolpkrysset och ut. UIK kontrar. Skapar 2 hörnor inom några minuter. Strax efter går Östman runt på vänster. Bollen in till Rasmus vars skott går över.
Anfallet efter kommer Halmia runt på vår vänsterkant. Det går lite för fort för oss. Bollen in framför mål där vi inte hänger med. 1-0 stöts enkelt in bakom Hjalte i 65:e. Rasmus o Ado byter.
Sen avgörs matchen på 2 snabba minuter. Halmia rullar bort oss i mitten och avslutar med ett behärskat skott utifrån med knorr i hörnet – 2-0. Avspel och boll till Halmian som med en långboll nerifrån som ger en vit skottläge utanför straffområdet. Enkelt lägger han in 3-0. Samma gubbe som gjort alla 3.
Vi ger upp och detta ger Halmia ytterligare läge som de sätter. Återigen ett behärskat skott utanför straffområdet som skriver slutresultatet till 4-0. Avslutningsvis skriver jag min personliga önskan. Vi måste spela med ett tightare lag och ställa om snabbare när vi får boll. Vårt utdragna lag ger motståndarna för stora ytor.
Nämner inget om tabellen. Nu tar vi en match i taget och det är match hemma mot Lindome på torsdag. Vi gjorde 7 mål på dem förra året. Så vi vet hur det går till. Nu gäller det bara att vi spelar disciplinerat bakåt så har vi chansen.
Syns på Kristiflygaredag på Hedevi – dags att flyga hem 3 pinnar !!!!