3-2 (2-1)

Tölö IF

2022-08-28 Hedevi

Då var det match igen. Varje match/ poäng är viktig när vi har det läge vi har i tabellen.
Idag är Tölö på besök. 13 pinnar mer inspelad och i våras slutade det 1-2 uppe i Tölö. Känns ändå som ett av lagen vi ska kunna knipa poäng ifrån.
Assyriska gled förbi oss i tabellen igår efter vinst Landvetter 2-0. Nu återtog vi kvalplatsen då vi idag vann med 3-2. Vi ligger nu kvar på kvalplats 4 poäng efter Landvetter som ligger ovanför strecket.
Och det är just Landvetter som väntar i nästa omgång borta på torsdag. Sen kvällsmatch 20.00 uppe på Landvetter IP. Super viktigt med ny vinst och vi ska ha möjlighet klara oss undan kval/nedflyttning.
Men det får vi ta då. Räknar med att det blir många som åker upp och hjälper till på plats.
Nu till dagens match. Tölö överraskar direkt med orange matchdräkt istället för sin vanligtvis grönsvarta.
Det är bra fart på båda lagen direkt. Tölö startar med att ligga högt på oss. Men det är UIK som har första läget. Skott via försvarare till hörna. Strax efter har Oskar första läget. Pillar bollen förbi deras back och vid skottögonblicket skaver försvararen Oskar som ramlar. Tydlig/solklar straff – men domaren tycker som så många gånger tidigare att det är för tidigt blåsa straff efter 4 minuter – sjukt!!
Öppet spel – tar bara 2 minuter så är det Tölö som skapar läge – Tobbe är med.
Efter en kvart är det David i bra läge snett höger. Får ingen ren träff – målvakten plockar enkelt. Vi ligger på, skapar hörna. I 19:e tar vi ledningen. David serverar Simon T ute till höger. En precis lyftning in till an anstormande Oskar som sätter skallen till och vi leden 1-0. Snyggt anfall.
Ser bra ut men vi får bara leda i 6 minuter. Tölö går rakt igenom oss. Såg ut som vi hade full koll!!!! Men tyvärr 1-1.
Tölö får mod och tar skott. Tobbe är med nere vid stolpen.
I 34:e krigar Simon till sig bollen på mitten. Lägger bollen snyggt till Malte som är fri och vi leder igen med 2-1 – härligt!!!
Halvleken avslutas med Tölö lite högre och vilket gör att vi blir lite låga. Men vi håller ledningen halvleken ut. Bra kul halvlek där båda lagen bjuder upp till dans.
Andra halvlek blir att Tölö ligger på och vi försvarar. De skapar inget direkt farligt och vi ligger rätt. Ett antal inlägg som antingen Tobbe plockar eller vi ganska enkelt får bort.
Det är grovkläder på och vi kämpar gott. Ett skott efter hörna i ribban men Tobbe hade god koll. Malte byter efter gott jobb med Edgar.
I 82:a tar vi ledningen med 3-1. David får bollen ute till höger och skottet smiter in under deras målvakt. Härligt nu ska vi väl håva in 3 viktiga pinnar.
Hinner inte notera detta innan det står 3-2. Tölö lyfter in en boll och en orange spelare knoppar enkelt in reducering 3-2 bakom Tobbe. Kändes alldeles för enkelt.
Tölö får vind i seglen men de blå släpper idag inte in något mer mål och en superviktig 3-poängare håvas in.
Som sagt 4 pinnar upp till Landvetter som väntar på fredag 20.00. Vill ni se spännande fotboll rekommenderas en tur dit.
Ursäkta det inte blev något referat efter förra omgångens förlust 0-2 mot V Frölunda borta. Men det är mycket roligare skriva när vi vinner. (Var i England på bröllopsfest).