Ni vet……

Ängelholms FF

3-0(2-0)

2019-06-01 Ängelholms IP

….man brukar alltid försöka hitta en ursäkt till poängförlust. Idag hittar jag ingen bra ursäkt. Det var helt enkelt så att Ängelholm var en storlek bättre än oss. De kommer från div 1 och vi har nätt o jämt fått på oss div.2-kostymen. 0-3 borta mot en av seriefavoriterna, men de fick kämpa för segern.
Ängelholm tar kommandot. Ett inlägg med nick över. Boll in framför blå målet. Lite tumult innan vi för bort boll. Då har det gått 2 minuter. Första 10 är vi pressade. De får ett friläge rakt fram, skottet utanför.
Efter 15 börjar vi ta för oss bättre. Rasmus kommer runt på kanten. Bollen in till Jakob Jensen som idag gör sin första start i div 2. Bra anfall men Ängelholm lyckas reda ut det.
Känns som vi börjat hitta våra positioner. Då anfaller Ä-holm snabbt på vår högerkant. Inspel och klockrent avslut upp i krysset. 1-0, snyggt inte mycket att göra åt.
Vi får en hörna mitt i halvleken. Mirson kommer upp snyggt. Tyvärr stryker nicken strax över krysset.
Jonte jobbar sig fram på vänster. Sånär förbi men blir nerdragen. Frispark som blir resultatlös.
Istället blir det Ängelholm som minuterna efter utökar sin ledningen. De har en farlig vänsterkant. Bollen in i mitten där bollen sitter vid stolproten. 2-0 efter 30 minuter.
Vi är med i matchen men det är Ängelholm som gör målen. Tyvärr, men det är vad fotboll går ut på !!!!!
Ängelholm har några halvchanser första kvarten av andra, varav ett friläge när deras forward som tur är snubblar till så Sebbe kan avvärja.
Andra är det mycket spel ute på plan. Inget av lagen skapar något direkt. Lite tråkigt….
Mirson o Jakob byter med Anton o Kiko.
Inget av lagen skapar några jättechanser. Några ofarliga hörnor. På en frispark nickar Kiko men den rensas undan av ÄFF-försvaret.
Vi har lyft upp spelet något men istället blir det ÄFF som utnyttjar en bjudning. Snabb omställning och 3-0 ligger i den blå buren.
0-3 ingen utspelning, men Ängelholm är tyngre än oss och deras div-1 rutin ger resultat. Det är inte Ängelholm vi ska ta poäng av. Stentufft i mitten av tabellen.
Näst lördag 14.00 match hemma mot IFK Malmö. Ett Malmö som startade lite försiktigt med 5 förluster på 6 matcher. Vinsten mot Rosengård !!!! Har senast 3 raka vinster så vi får se upp.