2-2 (2-2)

Ullareds IK

2018-08-08 Öservi
Div 2 Väsra Götaland

Vi börjar matchen med att avvakta. Låter Varberg ha bollen och vi bara styr dem hit o dit. Känns som vi fått order om att bara komma in i matchen. Ingen går på och ingen blå rör boll. Ser konstigt ut. Varför kan inte vi ta tag i matchen?
Efter 4 minuter uppstår en märklig situation. Bollen är tydligen en halvmeter utanför sidlinjen (andra sidan). Ingen vinkning från linjemannen. Linjemannen har 2 uppgifter. Han ska hålla reda på offsiden vilken kan va lite svårt. Uppgift 2 är att han ska se om bollen är utanför sidlinjen. En uppgift som inte kräver någon Einsteinförmåga. Vi stannar upp och helt då det tydligen är så uppenbart. Plötsligt är en rödblå helt fri med Brattberg. Hoppsan det står 0-1.
Inte den start man hade tänkt sig.
Nu vaknar vi till och börjar agera lite högre upp i banan. Vi tar för oss.
Jakob går in i en situation, kommer lite sent och fällingen ger ett gult kort.
Efter en kvart tar Jonte sats på vänsterkanten. Bollen in till John som tar ett skott. Målvakten räddar men returen går rakt ut till John som med pannan forcerar in viktiga 1-1.
Vi tar över något, skapar några hörnor men det blir inget utav dem.
Efter halvtimmen är det i stället vi som bjuder Varberg på en chans. Kiffes felpass ger en varbergare fritt fram. Ett bra skott som Brattberg når precis.
Pulsen höjs på och runt omkring plan.
Med 10 kvar av första är David på väg igenom. Deras spelare går in i duell. David spelar bollen förbi och backen stänger. Lite enkel men domaren blåser straff. Rasmus går fram och sätter bollen hårt mitt i målet. Gif:s målvakt slänger sig åt höger. Ledning 2-1.
Sen händer det inget igen. Jakob byter med Skogen.
Med 3 minuter kvar kommer VGif på vänsterkanten. De slår ett misslyckat inlägg som går i luften mot Brattberg. Av någon anledning missbedömer han bollbanan och får bara en hand på bollen som går ut till en anstormande Giffare. Han får bollen på huvudet och nickar in 2-2.
Nja !!!! Tror inte Johan är nöjd med det ingripandet. 2-2 i paus !!

Andra börjar med att Gif skapar 3 hörnor på rad. Vi är lite osäkra i vårt agerande.
Efter kvarten får vi en hörna. Skogen kommer perfekt. Nicken går strax utanför.
Rasmus byter med Mirson. Vgif skapar en av sina få chanser. Skottet räddas över till hörna av BB.
Sista 10 ökar UIK och Mirson får läget. Nickskarvar bollen i mål. Men blåses av för en hårfin offside.
Strax efter har David ett fräsande skott som går 10 cm utanför stolproten.
Babo fälls när han är på väg igenom. Domaren bedömer det som en filmning, tveksamt.
UIK trycker på de sista minuterna men det blir inga mer mål. Matchen slutar 2-2.
Det är klart att ska vi hänga med i denna div 2 serien så måste vi vinna dessa ”bottenmatcher”. Vi har nu tagit en poäng på 2 matcher mot Vgif
Här vill till ett rejält grabbatag om vi ska hänga med ovanför nedersta strecket. För det är tyvärr det vi får inrikta oss på.
På söndag 14.00 är det hemmamatch mot Rosengård. I våras gjorde vi en bra bortamatch mot dem när vi spelade oavgjort 1-1. Nya poäng att hämta då.