4-2 (2-1)

Gnosjö IF

2015-06-08 Hedevi
Div 3 Sydvästra

En go trepoängare på måndagskvällen när Gnosjö besegrades med 4-2. Gnosjö har som vi varit ett målsnålt lag och det har för båda lagens matcher bara blivit 3 mål i snitt per match. Men idag blev det lite islossning på målfronten.

Det tar bara 8 minuter innan vi får hål på dem.  Joel N hittar Litte i fart och bollen går in till Robin som får på ett riktigt ”sockaskott” men bollen gå till slut över mållinjen och vi har fått den 1-0-start man önskar. Tar dock bara en minut sedan är det kvitterat. De får enkelt ett friläge. Sebbe kommer helt fel och sätter sig på marken och bollen går enkelt över honom. 1-1 Nja!!

Minuten efter revanscherar han sig med en bra räddning på ett närskott.

Det är idag en kvinnlig domare. Hon startar med att blåsa en tveksam frispark till Gnosjö strax utanför strafflinjen – ingen utdelning.

Öppet och roligt spel när båda lagen spelar en teknisk fotboll med bra passningsspel över hela plan. Det skapas några halvchanser av båda lagen innan Litte bjuder publiken på dagens soloprestation.  Han utmanar deras backlinje som inte har en chans att hänga med. Helt fri sätter han 2-1. Du får gärna göra detta oftare. Det finns ingen backlinje i serien som hänger med i dessa ryck.

Strax efter springer han ihop med deras målvakt o det blir ett längre avbrott. Halvleken avslutas med några farligheter. Sebbe revanscherar sig med en reflexräddning på en nick från nära håll.

Det tar bara 4 minuter in på andra innan vi gör 3-1. Bollen går som på ett snöre mellan John o David och i fart får Litte avsluta. Kändes då stabilt men sen ger domaren Gnosjö en enkel straff, ja det var helt enkelt ingen. Fotboll är en kampsport och en skuldertackling är tillåten. Det tycker inte domaren och pekar på straffpunkten. De sätter säkert 3-2 och domaren har bjudit in dem. Då har det bara gått 8 minuter av andra halvlek.

Resten av matchen styrs av UIK.  Jacob byter med Christoffer som speedar i deras backlinje. Mitt i halvleken avgör vi matchen.  David o Joel tråcklar sig fram och Joel får till ett bra skott som smiter in i mål – tar i målhjulet och studsar snabbt ut. Man blir för en stund lite osäker men det blir en målsignal – 4-2. Resten av matchen spelar vi kontrollerat.

Dagens vinst betyder ett hopp uppåt i tabellen. Vi hamnar på samma poäng  och målskillnad som Gnosjö.

Retar mig fortfarande på avslutningen av Laholmsmatchen där de onödigt gör 2-1 i sista minuten efter sin hörnkontring. Utan det hade vi tagit deras 2:a plats. Men nu ser det bra ut.  En fjärde plats i en tät tabell. På söndag är det buss till Värnamo. 17.00 startar matchen. Anmäl er till Bo Liljedahl tel: 073-382 93 52. //Sören