2022-05-25 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

Det är med förundran man åker hem efter dagens drabbning mellan UIK och Torslanda (TLA). Vad hände?
TLA som på de 8 första matcherna vunnit en match blev idag för svåra för vårt blåa lag. Vi har inget att sätta emot och det är mycket för tränarna (och spelarna) att fundera över. Nu är det ju som tur är alltid en ny match på G och i detta fall redan på söndag. Möjlighet till bättring finns för då väntar Onsala borta 16.00 på Rydets IP. Där skulle jag helst avslutat skrivandet för det är rätt tomt i huvudet. Men ska försöka plita ner något om dagens ”drabbning” ändå.
Bra fart från början från båda lagen men efter 10 minuter tar Torslanda över. Vi lyckas få till någon hörna annars är det mest spel på vår planhalva. Torslanda spelar inte alls som ett lagf på nedre halvan.
Mitt i halvleken tappar vi några närkamper på mittplan. En röd kommer i bra läge och skottet smiter in bakom Tobbe som inte hade något att göra åt den bollen. Tyvärr 0-1.
TLA tar över vi skapar ingenting framåt. Vi spelar oorganiserat och tyvärr ska det bli ett mål till strax innan paus. Efter en röd hörna går bollen ut i banan och där får en röd bra fart på bollen som tyvärr seglar in i hörnet. Tyvärr mycket olämpligt – 0-2 precis innan paus.
Det är TLA som även i andra halvleken tar kommandot. I 63:e minuten har vi möjlighet till den reducering vi behövt för att komma in i matchen. Men tyvärr hamnar Rasmus lyftning över deras målvakt i ribban och ut. Det hade vi behövt!!
Vi är aldrig riktigt med i matchen. Springer omkring oorganiserat utan självförtroende. Berta har fått huvudbry. I 65:e är det dags igen. Ett långskott som går stolpe in. Helt utan möjlighet för Tobbe att rädda. 0-3 på resultattavlan.
Luften går ur oss och det känns som alla bara vill att matchen ska ta slut. Och det gör den också men innan dessa ska resultattavlan ändra igen till 0-4. TLA får en straff som det inte gör något misstag på.
Nja, nu får vi hemma på kammaren fundera och skaffa mod och kraft inför söndagens match. Bollen är ju som ni vet rund. Det är bara att sparka till den åt rätt håll och i rätt riktning så hamnar den i motståndarmålet. Sen täpper vi till bakåt så blir det 3 poäng i den blå påsen. Söndag 16.00 behöver alla hjälpa till – det är inte långt till Onsala – syns där.