Onödig rysare!

4-3 (3-0)

Onsala BK

2019-06-20 Hedevi

Årets klart bästa halvlek (1:a) bäddade för en härlig och välförtjänt seger över topplaget Onsala. Segern ger oss andrum (7 poäng) till kvalstrecket efter ett väl genomfört dagsverk.
Hedevi bjuder på en härligt nydränkt grön matta. När matchen startar 19.45 är det uppehåll.
Det börjar avvaktande med 2 bollsäkra lag. Båda lagen spelar runt när de har boll. David o Jonte har fint samspel.
Sen drar vi igång året anfall. Spel från höger ut på vänster. Boddes inspel till Jonathan är som taget ur instruktionsboken. Jontes vänsteravslut rakt upp i närmsta krysset är förlösande. Året mål och vi leder med viktiga 1-0 efter 9 minuter.
Vi tar över. David tar ett skott från sin vänstersida. Röd hinner emellan till hörna.
Strax efter är det Onsala som är på väg igenom. Wahlberg drar i armen men klarar sig från det gula kortet.
Det händer mycket. Vi skapar lägen. Kiko har ett långskott som deras mv tar ganska enkelt. Emil har en volley strax utanför.
Onsala försöker men vi ligger klockrent i våra positioner så de får ta svåra lägen.
Det ska bli mer UIK. I 27:e ringer det igen i Onsalaburen. Wahlberg smeker fram en boll till Mirson mitt i banan. Helt fri rullar han in snyggt in 2-0 vid den ena stolpen. Vi har farliga omställningar. Vi trycker på och skapar lägen. Till slut kommer 3-0 med 5 minuter kvar av första. Åter flera passningar innan David hittar Mirson som inte gör något misstag. Han lägger säkert in 3-0 bollen. Vi spelar med självförtroende.
Halvleken slutar med en röd hörna och en frispark. Nick utanför och en som Sebbe kniper. Men vi är också alerta och sista minuterna är det blått tryck.
En fantastiskt intressant halvlek, året bästa. Och vi har fått den utdelning som vi tidigare saknat, men även skapat ytterligare lägen. Riktigt kul att beskåda. Nu måste vi våga även i andra. Bra med sena matcher, kanske något vi ska satsa på. Kommer inte ihåg när vi senast ledde med 3-0 i paus.
Andra startar som första slutade. Fullfart från båda sidor. Det skapas hörnor på båda håll.
Onsala inlägg som knäas utanför. Vi kontrar. Emil dras i armen – gult kort igen. David o Jonte samspelar. Jonte skott tas av målvakt. Onsala testar ett lång skott som Sebbe tar lätt. Ger av någon anledning ut boll till röd men klarar situationen.
Kiko som gjort ett gott jobb byter med Alo sista 20:e. Onsala ligger på. Skottet tappar Sebbe förbi sig. Får tag bollen på mållinjen, Puh!!
74:e minuten stänger vi matchen, tror vi. Mirson ”håller i” boll. David kommer i fart och bollen levereras i rätt sekund. Fri sätter David 4-0 vid stolpen, kvarten kvar.
Onsala satsar allt framåt och lyckas störa oss. Inlägget från höger skavs in i bortarsta burgaveln. 4-1. Men det ska väl va klart!?
Klockan står på 89 när Onsala får till ytterligar en kontring. Inlägg och skott i mål. 4-2 men det ska väl inte va någon fara………
Man undrar vad som gjort att det blivit så mycket tillägg. Klockan visar några minuters tillägg. Onsala lägger in ett enkelt inlägg som Sebbe bara ska ta. Av någon märklig oförklarlig anledning ramlar bollen in i egen bur. Matchen borde va slut men Onsala har reducerat igen till 4-3!!!!!
Onsala lyckas få till ytterligare anfall innan domaren till slut blåser av matchen och vi har tagit en fantastiskt viktig seger med 4-3.
Vi ligger på 7:e plats med våra 19 poäng. 115 nöjda ( i alla fall de blå) åskådare kan vandra hemåt och se fram emot nästa match borta mot Rosengård som ligger på andra plats. Samma poäng, 27 som Ängelholm.
Gott självförtroende efter 2 raka segrar. Vi är inte rädda för Rosengård. Vi slog dem hemma med 3-2. De stoltserar på hemsidan med 2 ambassadörer, Zlatan o Monas Salin. Lite att bita i. Men biter vi tillräckligt hårt så tar vi med oss de 3 poängen hem.
Det är också tillåtet att åka dit och stötta våra formstarka mannar – syns där lördagen den 29 juni 14.00