Hittarps IK

1-1 (1-0)

20190427 Laröds IP

Hittarp borta. Kan vara en av årets svåraste bortamatcher. De har startat med 3 raka vinster – full pott. Vi har 2 vinster o en oavgjord.
Vi kommer ihåg förra årets bortamatch i omgång 3. Hittarp får 2 utvisade och deras målvakt tar 3 straffar. Sen gör de 2-1 i 95:e. Dags för revansch!! Hittarp skriver på sin hemsida om den matchen:
”Förra årets möte på Laröds IP lagen emellan har gått till historien som den mest raffinerande, osannolika matchen som någonsin utspelats i norra Helsingborg.”
Dagens match börjar med bra fart från båda lagen. Det är UIK som redan efter 2 minuter spelar in en boll framför deras mål. Efter lite flipperspel lyckas deras målvakt få tag i bollen.
Hittarp får nästa chans efter 11 minuter. Sebbe parerar. Hittarp är luriga och utnyttjar hela planen med långa utspel på deras kanter. Vi är med och när de kommer i mitten tar John mycket i luften – bra! Wahlberg går in hårt i en duell och får gula kortet. Även Jonathan kommer lite sent – gult.
Mitten av halvleken lugnar det ner sig något. Men Hittarp stressar oss till enkla misstag/bolltapp.
Hittarp tar över. Med 10 kvar av första får Sebbe göra en fotparad på ett närskott. Några minuter senare, ett skott ur dålig vinkel i stolpen.
Med några minuter kvar blir en svart liggande mitt på plan. Avbrott men när det blåses igång är vi inte med. De rullar igång bollen snabbt och en svart blir fri och kan rulla bollen under Sebbe. Vi ligger under med 0-1 i paus.
Inte mycket att säga om. Hittarp har fört spelet andra delen av halvleken och det känns som det inte är många som kommer att ta poäng på Laröds IP i år. Kommer bli en tuff andra halvlek!!!
Vi kommer ut stärkta i andra. Skapar tryck direkt. David får läge med vänster. Via svart till hörna. Strax efter får Rasmus läge. Skottet rakt på deras mv. Hittarp skapar nån hörna. De breddar med långa bollar ut på kanterna. Men det är UIK som tar över den sista 20:e. 2 friska, Litte o Emil Hansson kommer in på topp. Det ger energi. Hittarp ser trötta ut.
Vi tar över helt. Ett inlägg framför mål – John kommer rätt men deras målvakt reflexräddar närskottet. 12 minuter kvar. Vi byter in Flamur o Jakob Jensen.
Det blir 2 inbytta som ska rädda en pinne åt de blå idag. Jensens nickskarv hamnar hos Litte som forcerar in den välförtjänta kvitteringen. 1-1 i 83:e. Oerhört rättvist!!!
Det blir inga fler mål. Är oerhört imponerad av de blå idag. Samtliga ska ha en stor eloge för dagens arbete. Vi kör helt enkelt slut på Hittarp som går på knäna sista 20. Känns som en liten revansch!!
Nu ser vi fram emot fredagens derby mot Stafsinge hemma på Hedevi – 19.00!
I ett derby kan man inte lita på tidigare resultat. Det är bara att gå in med fullt UIK-hjärta. Härligt med denna start av årets serie. 4:e plats i tabellen. Vi ser fram emot fortsättningen med tillförsikt!!! Vi har skapat oss själva självförtroende – viktigt!!!
(Gör ju heller inget att Elfsborg ligger på plats 2 i årets allsvenska!!)