0-3 (0-1)

Lindome Gif

2018-05-10 Hedevi

Formstarka Lindome blev för svåra. Vi gör idag en godkänd insats. Står bra upp mot ett fantastiskt välspelande Lindome. Väldigt bollsäkra och spelsäkra över hela plan. Mycket direktpass men vi styr upp dem bra. Ligger rätt i våra positioner.
Efter 3 minuter har Östman första läget. Strax efter hittar David Rasmus. Skottet via vit till hörna.
Vi skapar ett antal frisparkar runt deras straffområde men lyckas inte ställa till med några problem på dem.
Det ser mitt i halvleken ganska stabil ut. Men i 26:e ringer det bakom Hjalte. Efter en hörna får vi bort bollen. Lindome svara med att snabbt transportera bollen långt nerifrån via mitten där de hittar en vit spelare mellan våra backar. Hjalte är med ute och gör en enhandsräddning. Får stopp på bollen som hamnar neremot kortlinjen utanför vänstra stolpen. Där hinner samme gubbe först och kan ur snäv vinkel sätta in 0-1. Bra prestation men lite turligt.
Minuten efter, en lång boll där Mirson hinner före deras målvakt. ”Pillet” tar Lindome och rensar ut till hörna.
Händer inget speciellt framför målen resten av halvleken. Lite tuffare spel från båda håll. En jämn match där vi har bra koll på Lindome som har mest boll.
I andra är det Lindome som har första chansen. Hjalte tar skottet lätt. Sen är det UIK:s tur att ha otur. Rasmus får skottläge innanför straffområdet rakt framifrån. Får bra träff och deras målvakt rör bara blicken som följer bollen klockrent i ribba och ut på plan igen. Den turen måste vi ha för att vinna matcher. Några minuter senare är det Lindome som spelar bort oss. Skottet strax över i bra läge.
Sen kommer det en period där det inte händer så mycket. Känns som Lindome är nöjt och backar ner något.
Vi är nära när David spelar in till Östman. Får dock inte till det. Senare drar deras nr 8 på sig ett gult kort när David leker med honom.
Det blir nu Lindome som får kontringschanser. På ett blir det nickläge men Albert är med i buren. Vi är med i matchen men det blir ändå Lindome som gör 0-2. En boll inne i straffområdet där det blir ett motlägg som turligt helt ställer Hjalte. Drygt 10 kvar.
UIK får läge igen när David från höger blir fri. Deras målvakt räddar med ett släpande ben. Det är inte UIK:s dag idag. Det är nämligen Lindome som avslutar målskyttet med minuten kvar. Ett långskott som letar sig in i Hjaltes högra kryss. Helt otagbart – 0-3
Sammanfattningsvis en helt klart godkänd insats idag. Vi har mött de 2 starkaste lagen (tror jag)Lindome o Hittarp och gett dem 2 riktiga kamper. Det är bara att se framåt. Assyriska BK på Ruddalens konstgräs härnäst. Fredagen den 18:e 19.30. Ser fram emot detta!