0-4 (0-3)

Sävedalen

2022-10-08 Hedevi

Vi har fortfarande med 13 poäng möjlighet till kvalplats inför sista omgången. Men det beror inte på annat än att det finns 2 lag till i serien som också har det jobbigt – Assyriska/Höganäs.
Idag tar det 3 minuter så står det 0-2 på resultattavlan. 2 anfall där de går rakt igenom oss och gör mål. Första får Tobbe ta på sig. En långboll som han går ut på och kommer helt på ”mellis”. En enkel lyftning över honom in i det tomma målet – 0-1!!
Nytt utspel och de tar direkt över bollen. Friläge och bollen rullas in i vänstra gaveln -0-2!! efter 3 minuter. …………..
Sen är det UIK som skapar halvlägen. Ett skott via röd till hörna. Shane ett halvläge.
Efter 20 minuter en situation där både Tobbe och Edgar blir liggande – avbrott i flera minuter men båda fortsätter.
Det byts lägen. Tobbe tar ett skott till hörna. Maltes skott via röd till hörna. Mommo har läge, blir skavd i skottögonblicket innanför straffområdet – vi ropar straff men ingen åtgärd från domaren.
Strax efter har Shane en nick i ribban. Direkt därefter Sävedalen lång boll ut till vänster. De går igen rakt igenom oss och det står 0-3 !!! – alldeles för enkelt!!!
Malte skadar sig tyvärr och får byta. 0-3 i paus !!!
I andra står vi bättre upp eller om det är Sävedalen som spelar mer avvaktande.
Efter kvarten blir Shane neddragen lite ut till vänster – frispark. Skottet via muren hamnar hos Edvard som gör 1-3 – trodde vi, men domaren har hittat en offside!!!
Händer inte så mycket i andra. David/Mommo/Albin o Bodde har några halvchanser.
Vi ligger högre men det blir till slut så att Säve i 93:e får till en kontring o sätter slutresultatet 0-4.
Inför sista omgången ser det ut som följer
Assyriska 14 poäng (- 39) – Höganäs 13 poäng (-39) UIK 12 poäng (-49)
Sista omgången nästa lördag gäller: Slår vi Assyriska och Höganäs inte vinner över Torslanda (oavgjort ok) så hamnar vi på kvalplats. Vad jag kan se är det Halmia (från 3:an) som blir motståndare i så fall.