Div 2 Vä Götaland

Känns inte bra i kroppen efter hemkomst från seriepremiären hemma mot Varbergs Gif.
Förlust med 2-0 mot ett av lagen vi tror att vi ska tampas mot på undre halvan.
Efter all kyla är Hedevi inte spelduglig så matchen spelas på konstgräset.
Redan efter 10 minuter tar Varberg ledningen. En låg hörna som letar sig igenom folkmassan och hamnar hos en Giffare som stöter in 0-1. Kändes onödigt. Där måste vi få undan en studsande boll i straffområdet tidigare. Absolut inte den start vi behövde.
Efter 20 minuter har Mirsov ett bra skott som tippas till hörna.
UIK tar över något och har en del bra anfall men det blir inga riktiga avslut. Vi måste komma mer i djupled. Ingen som oroar där. Varberg skapar heller inget. Det är en rätt tråkig fotbollsmatch.
I minut 38 kommer en förlupen boll ner mot Hjelte. Det är helt ofarligt men vi småpluttar så plötsligt har VGif det helt fritt. Enkelt kan de lägga in 2-0. Det är inte sant! Vi har i stort sett gett bort 2 mål på hemmaplan i en premiär!
Känns som vi måste gå till anfall bestämdare. Vi passar ihjäl oss innan vi kommer på sista 3-delen. Det är där det ska hända. Men väl där har Varberg samlat sig. Mer snabba omställningar i mitt tycke.
Efter en kvart byter vi in Oskar o Rasmus. Jakob o Robin går ut.
Men matchbilden ser lika ut. Om det är Ullared som lyfter upp spelet eller om det är Varberg som blir försiktiga är svårt att säga. Båda lagen skapar några halvlägen men det händer inte mycket mer i denna premiär. Bara att gratulera Varberg till segern!
Det blir till att gå hem och läsa på läxan till nästa lördag när det bär ner till Hittarp som startade med en 6-1 seger över BK Olympic idag. Det blir något att bita i. Revansch för förra årets 0-2 på bortaplan. Syns där för nu behöver UIK sina supportrar.