Höganäs BK

2022-04-02 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

Under våra tidigare 7 år i 2:an har vi bara förlorat en premiär och det var 2017 mot Höganäs. Idag får vi revansch på dem när vi hemma på Hedevi direkt kniper 3 viktiga pinnar.
Det står 0-0 i paus men det är de blå som styrt första halvtimmen rejält utan att få till det sista.
David får då till ett skott i utsidan krysset. Vi skapar även lite hörnor.
Båda lagen spelar piggt men det blir inget mål i första.
Andra startar vi piggt. Shane är fri – skottet via målvaktens händer till hörna.
Några minuter senare är det Edgard som testar deras målvakt med en nick på hörna. Det är de blå som har kommandot och det ger till slut utdelning. Det är Shane – som ska göra årets första blåvita mål. På en hörna knoppar han in ledningsmålet och vi leder välförtjänt med 1-0. Då har det gått 13 minuter in på andra.
Strax efter är Kiko på G framåt. Får sig en tryckare i ansiktet. Lite gruff efter och av någon konstig anledning varning till båda!!!!
Höganäs får en hörna – skott strax över ribban !!
I 28:e läggs det en långboll på Kiko. Helt fri rundar han deras målvakt och rullar in ledning 2-0. Helt rättvist!!
Vi spelar sen av matchen men tyvärr ska Höganäs få till en reducering 2-1 på övertid.
Kändes lite onödigt men det händer inget mer de sista minuterna.
Härligt med premiärvinst och Berta verkar fått till en fin trupp trots ganska tuffa förutsättningar. En hel del nya namn som ska bli intressant att följa under säsongen.
Match redan på torsdag borta mot Varbergs Gif som startade med vinst över Assyriska med 2-0.