1-1 (0-0)

2018-08-18 Harlyckans IP
Div 2 Väsra Götaland

Ny viktig poäng i Skåne.
Men det satt hårt åt. Dröjde till absolut sista övertidsminuten av 5 innan vi lyckas kvittera Högaborgs 1-0 ledning.
Det är bra fart direkt på båda lagen. Högaborg skapar första möjligheten. Ett friläge direkt i första minuten blåses med fin hårsmån av för offside. Minuten efter är de på G igen efter blått slarv på mitten. Vi bryter.
Sen är det UIK:s tur. Joel fälls strax utanför strafflinjen. Vi förväntade oss en upprepning från Rosengårdsmatchen av Rasmus. Men denna gång smet bollen strax över ribban. Strax efter skapar Jonathan läge när han går tunt på vänsterkanten. Ingen blå är framme på inlägget.
Sen är det Högaborgs tur. En farlig frispark som de knorrar i ”fel” hörn. Precis utanför Brattbergs vänstra stolpe när han har tyngdpunkten på sitt högerben. Puhh!! Det har bara gått 8 minuter.
Båda lagen byter lite halvchanser men det händer inte så mycket. Högaborg har ett friläge men BB är ute och avstyr ganska lätt.
Sen får Mirson byta. Han har lite problem med sitt knä. Östman kommer in. Jakob får en bra pass av Jonathan men skottet i bra läge går utanför.
Båda lagen skapar ytterligare 2 bra lägen men inget av lagen får nån fart på skotten.
0-0 i paus. Vi har svårt skapa lägen när vi möter lagen på nedre halvan.
Vi tar inte löpningarna som skapar lägen. Vi måste skapa dem själva de kommer inte av sig självt. Vi är heller inte tydliga i våra omställningar. Vi måste våga ta dem när de dyker upp innan de samlat sig. Det finns faktiskt möjligheter som vi inte utnytttjar.
Inledningen av andra händer inte mycket. Högaborg har ett läge med skott. BB tippar enkelt till hörna. Det tar nästan en kvart innan Ullared har sin första möjlighet med en nick över.
Med halvtimmen kvar byter Jakob med Jakob. Det tar inte många minuter innan Jakob Jensen blir helt fri med deras målvakt. Får tyvärr inte riktigt till skottet som deras målvakt kniper. Strax efter är det Jonathans tur att blir fri. Skottet strax utanför tyvärr.
Vi får lite tryck på dem. Östman har ett skott som deras målvakt får anstränga sig på nere vid stolpen för att rädda.
Känns som vi tar över något men så gör vi ett felpass på Högaborgs planhalva. En snabb omställning och friläge – 1-0 till Högaborg med kvarten kvar.
Vi lyfter upp laget något men det känns som vi har svårt skapa något riktigt vasst i deras straffområde.
Det dröjer till i den 5:e övertidsminuten när vi får en hörna.
Hörnan är lång och hamnar på Johns huvud. Han nickar in bollen framför mål och där dyker Mac upp mitt framför målet och förpassar bollen in i nätet. 1-1 i 95:e !!!!
Fullt jubel på läktaren där det satt 35 UIK:are. Tack för hjälpen!!
Oerhört viktig poäng även om det är känns att vi måste ta 3 mot Högaborg som ligger sist i tabellen. Men vi klättrar en placering och har 3 lag efter oss nu. Vi har mött både Varberg o Högaborg som innehar de 2 sista plasterna 2 ggr. Detta har inbringat endast 3 oavgjorda.
Är dock inte så bekymrad över detta då vi har oerhört svårt föra spelet mot dessa lag. Kan inte förklara varför.
Nu ser vi framåt. På lördag kommer Halmia på besök. Vi förlorade vårmatchen med 0-4 på Örjans Vall. Kan ses som en katastrof men vi håller 0-0 till det är 20 kvar. När de får in 1-0 går luften lite ur oss. Det kommer inte att hända igen!!! 2017 spelade vi 1-1 o 4-4 det tar vi med oss in på Hedevi på lördag 14.00 när vi stöttar vårt lag till en ny bragd.