SÅÅÅ VIKTIG 2-1-SEGER!!!!

2-1 (1-0)

IK Tord

2021-10-09 Hedevi

3 superviktiga pinnar fixades idag av de blå när man på Hedevi besegrade jumbon Tord med 2-1.
Men det satt hårt inne trots en flygande start. Redan i 2:a har Mackan en nick strax över på en hörna. Nådde inte riktigt upp. Vi fortsätter och redan 2 minuter senare ska vi ta ledningen. Vi spelar snyggt och effektivt runt på höger. Bollen in till Carl som hänsynslöst klipper in bollen i mål. Vi har fått en kanonstart 1-0 redan efter 4 minuter. Carls första i den blå dräkten.
Helt naturligt blir det Tord som trampar på. Ali manar på våra mannar. Vi får inte slappna av och lämna över kommandot till de vita.
Efter 25 går Edgar lite bryskt in i en duell. Frispark ute till höger. En vit högst men nicken som tur är rakt på Tobbe. Tord trycker på. Lite strul i straffområdet. Skott via blå till hörna.
Vi måste höja oss annars kan det snart ringa bakom Tobbe.
Strax efter är det UIK tur. Kiko bra läge till vänster. Skottet strax utanför. Carl skapar läge men krokas vid avslutet. Det är UIK som styr. David skott pareras. Emil har också läge – bara hörna.
Det är en ganska öppen match. Några minuter in i andra är det Tord som har läge men skottet högt över. UIK igen när Hampus hittar Markus men i helt fritt läge missar han nedtagningen……vi behöver en 2;a !!!!!
Mycket spel utan att skapa något från något av lagen. Tyvärr är det Tord som ska ”måla” härnäst. En hörna som en vit är högst på och knoppar in kvittering 1-1. 15 minuter kvar – vi måste vilja vinna.
UIK skapar nästa läge. Mackan får in bollen till en framför mål helt fri Kiko. Förstår inte hur man kan få bollen över i det läget.
Men det ska inte ta många minuter innan vi tar ledningen. Vidar som kommit in hittar Kiko till höger. Helt fri rullar han in ledning 2-1. Härligt i minut 80.
Vi lyckas hålla undan ganska lätt sista 10. Tord får till ett skott som Tobbe tar och i slutet ett inlägg som blå rensar bort.
Domaren blåser av efter 94 minuter och vi har tagit en blytung seger med 2-1.
Vi fortsätter på hemmaplan 2 omgångar till, först Varbergs Gif lördag 16:e. Sen Eskilsminne söndagen den 24:e 13.30. I stort sett alla resultat går med oss denna lördag. Vi ligger på en mitten plats med 29 poäng. Lite luft (8 poäng) ner till kval strecket och lite lag ovan inom räckhåll.
Serien är jämn och intressant. 7 matcher kvar!!