Sååååå….igen!!!

Matchreferat

Ullareds IK

3-4 (2-2)

Onsala BK

2022-06-29 Falcon Alkoholfri Arena
Svenska Cupen

Men sååååå…mycket bättre
Då tar vi en paus från seriespelet och spelar svenska cupen – mot Onsala som ju ligger i vår div2-serie.
Hemmamatch som vi får lägga på Falkenbergs Alkoholfria Arena. Då det på Hedevi förbereds för En dag i Juni som i år ligger i Juli – på lördag.
Matchen börjar med mycket bolltrillande från båda håll. UIK/Shane har första läget på en hörna.
Onsala kontrar med skott i burgaveln. Båda lagen skapar halvlägen. Bästa läget får Kiko efter 19 minuter. Helt fri rakt fram rinner bollen liksom ifrån honom.………..
Onsala försöker med det är UIK som är vassast. David o Damian tråcklar sig igenom men bara hörna som resultat. Kiko igen i 27:e – liten show som avslutas med skott via målvakten till hörna. På Davids hörna i 30:e minuten kommer Shane rätt i mitten och knoppar in ledningsbollen 1-0 !!!! Rättvist !!
Vi fortsätter ligga på inlägg/skott via vit till hörna. Känns som vi har koll till slutminuten. Då rinner Onsala igenom som tur är skottet rätt på Tobbe innan slutsignalen går. Rättvis ledning i paus!!!
Årets bästa halvlek. Bra kontroll och Onsala har bara fått till 2-3 chanser – Stabilt!! – Jensen gör debut på backen – riktigt bra!!
Onsala tar över något beroende på att vi blir lite passiva i ledning. Ligger lite och bevakar. 15 minuter in i andra inlägg och närskott av Onsala. Som tur är står Tobbe på rätt plats och får skottet rakt på sig.
Strax efter har vi möjlighet avgöra matchen. Kiko blir helt fri/solo på en lång utspark av Tobbe. Förstår inte riktigt vad som händer men av någon anledning blir det inget avslut – inte bra!!
Det blir istället Onsala som ska ”måla”. En slumpboll lyfts in från höger i straffområdet. Ser helt ofarligt ut, många blå men helt plötsligt hamnar bollen hos en vit och det står 1-1. Inte okey !!!
Detta gör att Onsala får liv och höjer sig. Nytt läge som Tobbe är med på och stöter till hörna.
Minuterna efter kommer Bodde fel in i en situation. Straff och underläge 1-2.
Det tar dock endast 2 minuter så är det blå kvittering. Boll in från höger och där finns David som stöter in ny kvittering 2-2.
Det sista blir det öppet spel. UIK trycker på. Simon har läge gånger 2 som täcks.
Onsala avslutar med 3 hörnor men det bli ringa fler mål och det betyder förlängning 2 x 15 minuter.
Onsala tar kommandot och skapar några chanser. Till slut tar de ledningen igen i 97:e. Inlägg framför mål där 2-3 forceras in.
Paus i förlängningen och 15 minuter kvar. Känns inte alls omöjligt detta. Och mycket riktigt ska vi kvittera igen. Damian igen runt på höger. Inlägg och där kommer nyinsatte Momo rätt och det står 3-3 med 10 minuter kvar.
Tyvärr är det Onsala som ska få sista ordet. I 114:e minuten inlägg som tyvärr en Onsalaspelar kommer rätt på och slutresultatet 4-3 fastställs.
Jobbigt men vi får trösta oss med att det ”bara” var cupen och att vi gör årets bästa insats. Det tar vi med oss inför nästa superviktiga match. Höganäs borta 13.00 på lördag!!!
En seger är ett måste och då passerar vi Höganäs som ligger placeringen ovanför oss – 2 poäng mer.
Syns där!!!
Sören