Såja!!!!!

Rosengård FC

1-1 (0-0)

2019-06-29 Rosengårds IP

Rosengård på 3:dje plats borta, en tuff uppgift. Båda lagen bjuder upp till dans med bra fart och framåttänk, som jag gillar. Känns som det är 2 lag med självförtroende. Rosengård har med sig 9 vinster o 4 förluster med 27 poäng. En av förlusterna mot UIK i våras!! 2-3. UIK med segrar de 2 sista matcherna. Ali saknas, är på bröllop!
Ny match idag och ny fart på båda lagen från start. 2 lag som spelar öppet o offensivt spel.
Efter 11 minuter har Rosengård en chans. Skottet tar i ribban men det kändes som Sebbe hade koll. John har läge med ett lite för lamt skott. Efter 17 min missar Kiffe ett uppspel, rakt till vit. Vi rättar till misstaget. Det är varmt och mitt i halvleken tar vi vattenpaus. Direkt efter den trycker Rosengård på. Sebbe o Bodde missförstår varandra. En vit blir fri men vi fixar det.
Rosengård trycker på o skapar några halvlägen. Vit fri, skottet rakt på Sebbe igen. Några ytterligare lägen men skotten utanför o långt över. Det är Rosengård som trycker på utan att komma till jättelägen. Halvtidsvila 0-0.
Direkt i andra gör vi ett onödigt bolltapp på mitten. Rosengård ställer om. Fri vit tåar in ledningsbollen 1-0 under Sebbe. Ingen bra start på halvleken.
Nästan direkt efter snappar David upp ett felpass. Skottet över. Kiko o John sågar sig fram på kanten. David igen, men skotet täcks till hörna. På den nickar Mirson, bollen 1 meter utanför. Kiko tar sig förbi sin försvarare. Skavs o ramlar men ingen signal. Vi bryter igen. David hittar John, skottet täcks. Strax efter är Mirson på väg igenom, en tveksam offisdeavblåsning från ett friläge.
Rosengård skapar 2 resultatlösa hörnor. Mirson på väg igenom igen, hårsmänen från att slippa offsideblåsningen. Rosengård får 2 hörnor men båda lagen har svårt få till de sista farliga i anfallen.
Ju längre det går, ju lägre hamnar Rosengård. De backar hem men vi har svårt komma igenom deras backlinje. Kiffe åker på en varning av någon anledning…….är inte riktigt nöjd herr svart idag. Rosengård försöker med långskott som Sebbe plockar ner enkelt. Bodde byter med Litte o vi går ner på 3-mannabacklinjen.
Rosengård tar det extra lugnt vid varje avblåsning. Säkert 5 minuters tillägg som vi ska utnyttja.
Uret visar minut 90. Wahlberg har ett läge men skottet via vit till hörna. På övertid får David läge ute till höger. Han skickar in bollen som tar på en vit och går in vid närmsta stolpen. VI har kvitterat till 1-1 på övertid. Härligt att åka hem med en pinne från Malmö idag!!
Vinsten betyder att vi lägger oss på en 7:e plats i tabellen. Lite andrum 7 poäng ner till kvalplatsen. Vi kanske kan börja tänka uppåt istället. Vi är starka och Assyriska ska få känna på ett formstarkt Ullared på fredag. 19.00 hemma på Hedevi. Sista matchen innan sommaruppehållet.