3-1 (2-1)

Vinbergs IF

2021-09-25 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

Idag kunde inget stoppa oss från att få revansch på Vinberg efter vårens knappa 3-4 förlust. Inte tidigt underläge 0-1 och inte utvisning av vår målvakt Nadeem mitten andra. En alldeles onödig grej när en Vinbergare stormar fram. Inte okey!!! Men nu glömmer vi det då vi är Falkenbergskungar i serien. Vi klättrar upp till plats 8 – 26 poäng och har lite andrum (5 poäng) ner till Tord understreckat – 21 poäng.
Oerhört viktig seger och vi visar oss starka efter tidigt underläge.
Det är nämligen Vinberg som har den första skarpa chansen redan efter 5 minuter. Ett Vinbergsinlägg från höger som en grön enkelt knoppar in i det blåa målet. Jobbig start, trodde vi – linjemannen vinkar för offside, tack!!
Vi gör några trevande försök att anfalla. I minut 11:a ligger bollen bakom Nadeem. En snabb omställning som vi inte hänger med på. Vinberg kommer runt på höger. Bollen in fram för mål där en grön spelare enkelt stöter in ledning 1-0. Hmmm ingen start vi ville ha.
Vi lyckas egentligen inte skapa något vasst framåt. Men det gör inte Vinberg heller. En ganska dålig första halvlek. Vi kommer inte till avslut innan klockan går på övertid.
Då kommer John med ett inlägg från vänster. Framför mål kommer Bernardo perfekt i en löpning. Bollen forceras in i det gröna målet och vi har kvitterat till 1-1. Härligt med kvittering strax innan paus.
Men vi är inte nöjda med detta. Vi fortsätter trycka på och det tar bara en minut så har vi tagit ledningen med 2-1. Carl jobbar till sig ett läge. Ett skott och returen trycker Mackan in. På 2 minuter har vi vänt matchen. Härlig och viktig vändning innan paus.
Mitt i andra skapar Vinberg lite chanser utan att lyckas få in bollen. På ett inlägg skjuter de över från 5 meter. Strax efter friläge men bollen studsar upp på hand och blå frispark. Vinberg fortsätter trycka på. En grön ramlar precis utanför straffområdslinjen. Kanonskottet går rakt på Nadeem. En Vinbergare rusar fram mot honom och då försöker Nadeem skalla Vinbergaren. Domaren står bra till och hivar helt rätt fram det röda kortet.
25 minuter kvar och Tobbe får snabbt hoppa in. Nu blir det kamp sista 20.
Vinberg lyckas inte skapa bättre tryck. Och som ofta är det de blå som skärper till sig täpper till bakåt.
En nick över på ett inlägg är egentligen allt de får till.
Det blir istället de blå som ska avgöra matchen. Nu när Vinberg trycker framåt blir det vi som kan göra en omställning. Kiko hittar Emil som snyggt rullar in bollen i det gröna målet. 3-1 ledning.
Tyvärr viftar domaren idag med gula kortet och vi åker på några onödiga
En härlig derbyseger är ett faktum. Nytt derby redan på torsdag när det bär iväg till Varberg. Giffarna på andra sidan. De har vi inte mött ännu i år. Stärkta av dagens seger satsar vi på 3 nya pinnar.