Säker mark….

Matchreferat

Ullareds IK

3-1 (0-1)

Tenhults IF

2017-10-07 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

Mycket regnande det senaste men Hedevi bjöd på en fin matta med bra fäste.
Viktigt då det var årets viktigaste match. Vi är nu på säker mark med bara 25 poäng. Inför sista omgången förra året hade vi 33 poäng och det var ändå inte klart.
Comeback av Fogelberg idag. 22 april var senast han var med.
Ullared startar fantastiskt bra. Det är Alex som startar direkt efter 4 minuter. Han ser att Tenhults målvakt är långt ut och lägger från mitten av deras planhalva en lobb med din känsliga vänster. Deras målvakt backar och får en fingertopp på bollen som tar i ribban, på honom o över till hörna. Oerhört nära!!
2 minuter senare är det Litte som är framme. Fri med målvakten, skottet räddas undan på mållinjen. En fartfylld start från UIK. Vi för spelet.
Tenhult rycker upp sig och skapar sin första chans. BB är med. Det blir öppnare spel vilket gynnar Tenhult.
I 17:e minuten bjuder vi på en möjlighet för Tenhult. Ett inkast långt ner mot vår hörnflagga. Vi är inte på tå och deras spelare får enkelt gå förbi nere vid kortlinjen. Bollen spelas in framför mål. Där är vi inte först och helt plötsligt är vi i underläge 0-1. Alldeles för enkelt. Inte div 2 mässigt agerande. Tungt efter vår fina start.
Tenhult får luft. Skapar ytterligare ett skarpt läge direkt. Och efter 32 minuter är det oerhört nära att det ringer igen bakom Brattberg. De spelar bort oss och får friläget innanför straffområdet. Brattberg ligger raklång på marken och Tenhultar´n har öppet mål men får inget lyft på bollen som tar längst ut på Brattbergs fot. Ett litet lyft så hade det stått 0-2..
Avslutningsvis är det mycket köttspel på mitten. Alex får en möjlighet till när Kuch hittar honom med en snygg krosspassning. Alex nick precis utanför.
Vi går till paus med ett tungt underläge 0-1.
Andra startar utan nån struktur. Inget av lagen tar kommandot. Efter 10 gör vi ett idiotpass mitt på plan. Kontringen tar Brattberg med hälen till hörna.
Vi jobbar oss in i matchen igen. Det är UIK som måste skapa och vi lyfter och får bättre tryck. Kuch får läget och lägger in en precis boll framför mål. Där kommer Litte perfekt och kan med pannan stiligt styra in den viktiga kvitteringen 1-1. Stort jubel!!!!
Detta sätter press på Tenhult som nu måste sätta full fart framåt. Inom 4 minuter skapar de 2 chanser som de sätter men vid båda tillfällena är det hår fin offside som vinkas för – tack!!
Det känns inte bra. Blev faktiskt nervösare efter vi kvitterade. Nära hjärtstopp på skribenten!! Tenhult kör upp för fullt. De är inte nöjda med en pinne.
Detta skapar möjligheter för de blå. Joel får läge men skottet strax utanför.
Minuten efter går Alexander runt på vänster. Bollen in där Litte går på första. Bollen förbi honom och där kommer David. Han ”snubblar” in det viktiga 2-1 målet. Har ingen betydelse hur det går till bara bollen går in. Drygt 10 kvar.
Matchbilden är öppen och med 5 kvar snor Alexander boll av deras målvakt som skjuter rakt på Alex när han stressar honom. Alex pillar bollen mellan målvaktens ben. Helt fri rullar han in det matchavgörande 3-1 målet.
Matchen är avgjord och det spelas div 2-fotboll på Hedevi även år 2018.
Härligt kunna åka upp till Lindome på lördag utan någon press.
Sören