Ljungby IF

1-2

2015-05-14 Lagavallen
Div 3 Sydvästra

Med 2 ”snubbelmål” blir Halle 2-målskytt idag. Bollen ska över motståndarens mållinje och det står inte i några historieböcker hur det gick till. Alla mål räknas. Dagens 2 betyder andra raka 3-poängaren och tabellen har ”rättat till sig”.
Ljungby som kommer från 2:a (näst sist) förra året startar bäst. Vi är inte på tå direkt och de får till en halvchans. De är vassa med sina snabba omställningar vilket gör att bolltapp på mitten idag är farligt.
Men vi koncentrerar oss på offensiven och den resulterar direkt efter 10 minuter när Abbe hittar David på kanten som bryter in och tar skott som går via framstörtande Halle och i mål. Bra start -1-0.
Efter 20 minuter kommer Mårten i bra fart på höger kanten. Bryter in i straffområdet och dras ner. Hur både linjemannen som står 15 meter därifrån och domaren kan missa att det är innanför strecket är horribelt och fegt. Frispark på linjen som inte blir något av.
Vi för spelet men risken med det är att vi blir lite nonchalanta och stillastående. En som inte står still är Daniel Haag som kommer med bra fart och får bollen. Helt fri smiter bollen några centimeter utanför. Innan paus spelar Mårten Halle fri men deras målvakt är med och det blir hörna igen.
Vi går ut i andra med vinden i ryggen och skapar chanser. Abbe har ett vänsterskott. Halle ett skott över. John tar sig ner till kortlinjen och hans inlägg studsar innanför målvakten längs mållinjen men ingen hinner fram.
Nu går tempot ner en aning. John får problem med låret och byter med Litte. Mårten tar plats på backen och gör det med den äran, släpper inte förbi någon där.
Mitt i andra får vi en vänsterhörna. Den dimper ner mitt i högen på Halle och studsar in. 2-0 och nu ser det bra ut. Vi blir lite passiva och Ljungby tar upp fler folk för att få till något. Vi lyckas dock få till ännu en hörna – flyttar upp folk. Hörnan bryts och Ljungby får direkt till en kontring över hela plan där vi inte hänger med.  Fri med Sebbe sitter 1-2. Känns onödigt och detta är något vi får resonera om så vi ligger rätt hemåt på våra fasta framåt.
Ljungby får alltså en gratischans att komma med i matchen igen. Matchen avslutas med att domarna åter en gång har problem med var linjerna är. Ljungby får ett inkast där de tjuvar 20 meter och får till ett farligt sista anfall. Segern är solklar och vi visar igen att vi har tänkt ligga lite högre upp i tabellen än förra året.                          Laholm hemma nästa fredag!!!