3-1 (1-1)

2021-09-17 Ruddalen

Sen fredagsmatch på Ruddalens konstgräs slutar i moll.
En tuff bortamatch mot ett Assyriska som var svårspelade och hade vassa omställningar vi hade svårt hänga med i.
Redan i första minuten bjuder vi på ett friläge när vi tappar boll. Tobbe i målet gör en fin parad och räddar oss.
Bra fart och 5 minuter efter går Assyriska runt på vänster kant. Bollen stöts in men avblåsning offside, det var inte mycket!!
Vi hämtar oss något och kommer högre upp. Mitt i halvleken skapar vi ett längre tryck och närmast är Bernardo med ett skott över efter en kalabalik i straffområdet.
Matchen är helt jämn när vi får ren frispark i 33:e minuten utanför straffområdet. Vi skickar upp våra mittbackar. Frisparken blir för låg och Assyriska ställer snabbt om. De springer ifrån oss och enkelt sätter de in ettan bakom en chanslös Tobbe. Underläge 0-1. Så naivt får vi inte agera. Vi bjuder på möjligheten. Dåligt tänk!!
Strax efter är det vi som kontrar. Markus blir bryskt nerdragen strax utanför straffområdet. Davids frispark är nere vid stolproten men något lös så deras målvakt är där.
Minuterna efter har deras målvakt bollen vid fötterna. Markus stör honom och målvakten försöker med en dribbling. Det går inte så bra. Han stöter bollen rakt till Markus som tackar och rullar enkelt in bollen i ett helt öppet mål. Viktig snabb kvittering till 1-1.
Halvleken avslutas med en halvchans för Assyriska. Skottet plockar Tobbe enkelt.
Andra startar vi bra första kvarten. Bla ett vasst inlägg på marken av Wahlberg. Bollen smiter precis förbi en anstormande Markus fot. Vi trycker på men det blir bara några hörnor och lite blå frisparkar. Assyriska ställer in sig på sina farliga kontringar. Emil och Bernardo byter.
Mitt i halvleken går bollen fram till Kiko. Precis utanför strafflinjen blir han kapad och vi väntar på en blå frispark och ev.vit utvisning. Det tar en stund sedan visar domaren vit!! frispark och en varning till Kiko?? Helt horribelt. Mycket ska man va med om!! Ska man behöva acceptera sånt! Det är ju helt matchavgörande. Vi på läktaren och även de blå spelarna fattar ingenting!! Misstänker att domaren såg att deras spelare redan var varnad. Fegt!! Men hur kunde frisparken bli vit ??
Kiko och Vidar byter. Båda lagen satsar framåt. Kvarten kvar blir David skavd precis på strafflinjen vid sidan – frispark. Vi vågar inte skicka upp så mycket folk denna gång. Bodde får ingen fart på nicken.
Med 4 kvar av ordinarie går rullgardinen ner. Ett långt inlägg nickas ner tillbaks till en fri vit spelare som enkelt stöter in bollen bakom en chanslös Tobbe – 1-2.
Vi lyfter upp men det ska bli en boll till i den blå kassen. Vi för söker passa oss ur en situation när de istället snor bollen av oss och sätter spiken i kistan 1-3.
En jämn match där vi tyvärr drar kortaste strået. Vi hade stora problem med deras snabba omställningar. Men blir ju faktiskt berövade på poäng med den missade utvisningen.
Nya tag nästa lördag 13.30 när Vinberg kommer på besök. Tuff 3-4 förlust i somras ska repareras. För att undvika botten i serien tar vi en trepoängare tycker jag. 10 matcher kvar.
Det var lite småkallt igår. Hur ska det vara sista omgången då vi ska ha revansch mot Assyriska hemma 28 november – om nära 2,5 månader. 1:a advent.
Det var bara vi som spelade på fredagen så vi får se efter lördagens matcher hur tabellen ser ut. Det är jämnt i nedre regionerna.