Höganäs BK

2017-07-01 Fbg IP

Efter 7 spelade hemmamatcher utan vinst testade vi att lägga hemmamatchen borta – ett lyckat drag!!
Årets viktigaste hemmamatch spelades nämligen på Fbg IP. En riktig 6-poängsmatch!!!
Det märktes att vi var fyllda av allvar när matchen startar. Vi är försiktiga och ingen på mitten vågar vända upp spelet utan mest tillbakaspel till backlinjen. Det är en bottenkollega vi möter och då måste vi våga anfalla!! Vi går in lite klumpigt ett antal situationer och drar på oss frisparkar.
Efter 10 är Höganäs på väg igenom. Kiffe stoppar dem genom en klockren glidtackling o får med sig boll. Höganäs får snabbt tag i boll igen. Ställer om och Brattberg når inte skottet vid stolpen. 0-1 tidigt, det behövde vi inte.
Nu är goda råd dyra. Höganäs har nästa chans. Bolltapp igen och en fri röding. Skottet går över målet. Vi är inte på tå utan Höganäs skapar chans på chans. Ett vänsterinlägg nickas strax över. Vi jobbar oss in i matchen. I 25:e kommer Alexander fri. Passar Litte men Höganäs lyckas avvärja attacken.
Matchen har öppnats upp och det byts chanser. Brattberg gör en fotparad på ett närskott. Halle o Litte krånglar sig fram men det blir bara hörna. Höganäs gör en hörnvariant där hörnan går på marken vid straffcirkeln. En överhoppning med skott alldeles över ribban. Vi står o ”hästasover”. Domaren blåser ett antal ggr av när rätt lag fått boll efter duell. Det blir irriterat på båda bänkarna och lagen. Med 5 kvar får vi utdelning. Alexander går förbi 2 gubbar på kanten. Passningen möter Skogen och vi har kvitterat till 1-1.
Innan vilan har Höganäs ett stolpskott när ett inlägg skarvas mot mål. Momentet tidigare har vi inte lyft upp laget i tid och vi upphäver på så vis offsiden på andra sidan.
Domaren blåser paus och vi får va nöjda med att lyckats få in en kvitteringsboll. Ingen bra halvlek från de blå.
Andra börjar med några hörnor för Höganäs. Efter 8 minuter är de röda på väg upp. Litte gör en offensiv glidtackling och får med sig boll. Passar Alexander. Hans snabba vänsterskott sitter otagbart lågt intill högra stolpen. Vi har vänt till 2-1.
Vi är på G och Litte är helt fri men hans skott går strax bredvid stolpen. Minuten efter är det en röd helt fri. Skottet tar Brattberg mitt i ansiktet. Han faller och är helt groggy. Domaren blåser inte av!!! Spelet fortsätter med röd boll. Till slut bryter vi och Brattberg ses till. Han kan fortsätta – viktigt!!
Vår coach för dagen Jakob Nilsson byter Jesper Jensen med Axel Gunnarsson. Halle byter med Jakob Jensen som får göra div 2 debut sista kvarten. Det blir lite tuffa situationer. Höganäs lyfter upp och vi får kontringar. Alexander till Nocken. Skottet över. Alexander har sprunget mycket idag och får kramp.
Höganäs har släppt handbromsen och kör upp för fullt. Joel Nilsson hinner emellan och blir nedsparkad. Rött kort när klockan passerat 90.
Det blir 6 händelsefulla övertidsminuter. Höganäs har en bra frispark från 25 meter där Brattberg är nere vid sin vänstra stolprot med vänsternäven och räddar. På några hörnor är vi tacksamma för Johans längd. Det är press och ett skott ändrar riktning men går alldeles utanför. Det sista som händer är på 6:e övertidsminuten. Friläget räddas med en fotparad. 95,42 blåser domaren av matchen och vi har tagit 3 superviktiga pinnar. Vinst 2-1. Segern innebär att vi tar oss över sista strecket. Visst är vi ett div. 2-lag !!!
Vi får vänta till söndagen den 6 augusti innan de blå ska upp på banan igen. Torslanda 17.00 på Hedevi.