Solen det enda som sken!!

0-1 (0-0)

Assyriska BK

20190705 Hedevi

Nja, här har vi chansen att komma upp på hyggligt säker mark. Men vi sumpar chansen. Dagens drabbning på Hedevi är inget att skriva hem om. Händelselös match och ett slarv på Assyriskas mål.
Målet, vi har kontroll på bollen och spelar runt så länge på egen planhalva att vi till sist blir av med boll och Assyriska kan bryta och enkelt gå upp och sätta segermålet när det är knappt 10 minuter kvar. Känns onödigt och det är många som får rannsaka sig ikväll.
Vi ger helt enkelt bort matchen som var en typisk noll noll match. Lamt spel och inget av lagen är värda 3 poäng. Men mest mål vinner och det var Assyriska som stod för enda målet ikväll.
Det hände ändå några saker. I alla fall i första.
Efter 8 minuter sågar vi oss fram på vänstersidan. Emils avslutande skott går via vit till hörna. Jonte tar sig fram på vänster igen. Boll in och Mirsons försök stoppas på mållinjen. Assyriska har strax efter en vass chans. På närskottet är Sebbe som en panter och håller nollan.
Vi skapar ett antal hörnor men när bollen kommer in framför mål finns det ingen blå som kommer i rätt position. Vi har några lägen men det blir inga skott som träffar målet. Dock lite UIK-övertag i halvlek ett. Känns i halvlek att här ska vi kunna bärga hem 3 blå poäng.
I halvlek byter John, Rasmus in. Wahlberg går hårt in med kropp i en duell och får gult kort.
Efter 10 minuter får vi en frispark snett ut från straffområdeshörnet. Bollen in framför mål och bollen nickas efter lite studsande in i Assyriska målet. Ledning 1-0 trodde vi, men linjemannen har vinkat för offside. Har lite svårt att bedöma om det stämde, men det protesterades inte så mycket även om de blå verkade lite frågande. Matchen fortsätter utan att något lag skapar något rejält. Lite hörnor.
Litte byter med Kiko med kvarten kvar. Det är ganska tempolöst. Med 10 kvar kommer målet som gör att Assyriska åker hem med 3 pinnar. Ett onödigt mål och efter det händer heller inte så mycket.
Nej detta var ingen solskenshistoria!!
Nu blir det paus till den 3 Augusti då det är bortamatch mot Olympic. Ett Olympic som vi spelade 1-1 mot i våras. De ligger 2:a och har gått som tåget. Har bara 2 förluster mot Rosengård o Halmia. 14.00 startar matchen på Lindängens IP i Malmö. Syns då där!!