Lindome IF

4-0 (2-0)

2018-09-01 Lindevi
2018-0901

… blir det förlust i dagens match mot borta mot vitsvarta Lindome (Zebrorna). Skrev efter vårens möte att Lindome tillhör de starkaste lagen i serien och nu visar det sig att de är det starkaste. Leder nu serien med 7 poäng så det är väl ingen katastrof att förlora mot dem. Nej, kanske inte men vi bjuder enkelt på deras 2 mål i första halvlek.
Det första kommer redan i första match minuten. En enkel boll som spelas fram mitt i plan. En helt oattackerad UIK-are ska stoppa bollen med foten och den smiter under rakt till en helt fri stående Lindomespelare. Enkelt lägger han in bollen i mål helt utan chans för Johan i målet. 0-1 mardrömsstart!!
Det är Lindome som för matchen men vi försvarar oss bra och sticker upp lite då o då. Men totalt sett är det Lindomes match från start till slut.
I 18:e blir vi tunnlade med skott som följd. Johan får ut en fot till hörna.
Vi skapar några hörnor i första utan resultat. Lindome spelar bort oss ganska enkelt från försvar via mitt upp till anfall. De är väldigt passningssäkra och rörliga.
Efter halvtimmen är det dags för nästa misstag. Vi ha kontroll i back linjen men gör där ett totalt felpass rakt till en vit/svart spelare. Omställning och snabbt anfall sen ligger bollen bakom Johan igen 0-2. Det duger inte. När vi är pressade kan jag acceptera detta men inte när vi helt lugnt har bollen under kontroll. Känns som vi släppt in många av våra mål just på detta sätt. Givetvis kan det bero på att vi inte rört och på rätt sätt högre upp för att ge passningsalternativ. Lindome skapar ytterligar någon halvchans innan paus.
Andra halvlek styrs liksom första av Lindome. Vi får inte till några direkta farligheter.
Man tänker att det kanske ska klara sig utan mer baklängesmål. Men med 10 kvar får Lindome till ett väldigt fint anfall. De spelar sig genom vårt lag och avslutar klockrent. 0-3.
Tycker att det kunde stannat därvid. Men på över tid tar vi igen i mitt tycke onödig frispark mitt på plan. Följden blir ett inspel till en fristående vitsvart som fastslår slutresultatet 0-4.
Tyvärr gjorde dagens förlust med 4 mål att Kvarnby smet förbi och nu ligger vi på kvalplats. Samma poäng men 2 mål sämre. Vi har Prespa Birlik en pinne före och Olympic 4 före. Det är dessa 3 vi får koncentrera oss på framöver. Assyriska slog Varbergs Gif och är nu 9 poäng före. Vi är på kvalplats 4 poäng före Varbergs Gif och 6 före Hägaborg
Framför oss har vi 4 superviktiga matcher som stundar. Nu är det allvara!!!!
Men vi har det i egna händer känns det som.
Nästakommande måndag!!! den 10 september 18.00 kommer Assyriska (8:a)till Hedevi. Sen har vi Olympic (9:a) borta i Malmö lördagen den 15:e 14.00. Den 22:e, lördag 14.00 bär det av till Malmö igen när Prespa BIrlik (10:a) står för motståndet. Sen kommer det ett härligt derby mot Vinberg på Hedevi lördagen den 29:e 14.00. Skriv upp dessa datum i almanackan för om alla hjälps åt fixar vi detta!! Skriv även upp att vi möter Kvarnby (11:a) borta näst sista omgången 13/10 14.00. Det är härligt med fotboll!!!! //Sören