Status Que!!!

Matchreferat

Dalstorps IF

2-0 (1-0)

Ullareds IK

2017-09-30 Dalshov
Div 2 Västra Götaland

Whatever you want………..ja idag hade väl alla önskat sig minst en pinne. Tyvärr blir det inte så trots att vi gör en bra match mot en motståndare som ligger med i ”de fyras gäng” i toppen av tabellen. Likt många tidigare matcher är vi med och det är små marginaler som avgör. Tyvärr är det inte första gången vi åker på en kontring direkt på hörna. Det är nämligen en sådan som avgör denna match.
Det kunde även blivit en helt annan match om vi tagit ledningen redan efter 5 minuter. Då stöter nämligen Litte på deras mittback och får med sig boll. Ett av de renaste frilägen man kan tänka sig. Dalstorps försvar verkar lite chockade och tar inte hemjobbet direkt. Helt fri med målvakten drar han till vänster och vad jag kan se är det läge att lägga in bollen rakt fram med vänstran vid sidan av deras målvakt. Men det blir en vändning istället och då är målvakt och försvar med igen. Det blir istället en pass till Joel vars skott går vid sidan av målet. Tyvärr inte den kanonstart vi hade behövt.
UIK startar bra och står upp bra fysiskt. Nästa motgång kommer efter 12 minuter när Skogen o John kolliderar mitt på plan. Båda bli liggande och smällen tar mest på Oskar. Han försöker spela en minut men lägger sig sen ner. Det blir byte med Halle. 5-6 frakturer o nån luftbubbla vid ögat? Troligtvis operation söndag. Inget kul och vi får verkligen hoppas det behandlas väl. När sådant händer är fotbollen inte viktig alls. Givetvis inga fler matcher i år men det är ju ett mindre bekymmer.
Det blir lite stirrigt och ett felpass på mittplan måste repareras av Joel som får en varning när han stoppar en kontring.
Men UIK:s positiva start fortgår. David har ett skott som deras målvakt stöter till hörna. Strax efter är det hörna igen. Kiffe kommer perfekt mitt framför målen men får ingen träff med pannan o nicken hamnar vid sidan av målet.
Vi ligger bra och Dalstorp skapar inte mycket. Kiffe tar allt som kommer i mitten.
Efter 30 tråcklar sig Kush o John fram på vänster och bollen går ut till hörna.
Upp med folket och hörnan kommer in. Det är då en förödande kontringen sätts igång. Dalstorps målvakt kastar snabbt ut boll till en gul och på några sekunder skapar de ett friläge. Helt fri med Tobbe sätts bollen stolpe in och Dalstorp har tagit ledningen på deras första riktiga chans. 1-0.
Vi fortsätter ha koll och Dalstorp lyckas inte skapa nåt på sina hörnor innan precis i slutet. Vi missar ett upplägg och Mac får offra sig och slå till hörna. Strax efter är det nära. Som tur är står David rätt och får bort bollen på mållinjen när den är på väg in.
En mycket bra genomförd halvlek men tyvärr underläge 0-1. Vi har haft bra koll på deras anfall. Detta kan vi vända!! De meddelas i högtalaren att Höganäs tagit ledningen mot Sävedalen – inte bra!!
Andra startar med att Dalstorp skapar 3 hörnor på raken.
Vi får lite svårare att skapa något. Efter kvarten har Halle ett skott strax utanför. Dalstorp gör dubbla byten och det är 385 personer på plats.
Joel blir fälld på mittplan och gult delas ut. Strax efter är Halle i duell mitt på plan. Gult tveksamt kort innebär hans tredje tror jag.
Det blir lite öppnare spel och Dalstorp får ett friläge. Tobbe gör en fin enhandsräddning. Bollen ut igen och då är det Kiffe som räddar nästa skott. UIK är ju tvungna lyfta upp och det är de blå som skapar näst chans. Kush sist på bollen men deras målvakt är med och via honom till hörna. Strax efter är det Alex som tvingar deras målvakt till räddning. Ny hörna.
Ullared har lyft upp och som det ofta händer är det Dalstorp som får läget. Återigen en snabb omställning och där är Dalstorp effektiva. Deras anfallare dödar matchen när de tar ledningen med 2-0 när det är drygt kvarten kvar.
Vi försöker och får en frispark en bit utanför straffområdet. Alexanders skott går i stolpen o ut. Det blir öppet spel det sista. Tobbe tar ett friläge. Vi lyckas inte skapa mer. Vi gör en bra insats idag men har inte stolpe in.
Vi tar med oss detta spel till nästa vecka då Tenhult kommer på besök. Kommer givetvis att bli en helt annan matchbild. Vi har det i egna händer och jag är övertygad att vi ska klarar detta. Samma inställning o jobb nästa lördag när Tenhult gästar oss räcker. Det meddelas också att det inte var Höganäs som tagit ledningen mot Sävedalen utan tvärt om. Så det är oförändrat i tabellen – Status Que!!!
Fortsatt 4 lag i toppen inom en pinne. I botten:
UIK 22, Tenhult 21, Höganäs 20 o Varberg 18
Nästa omgång möts UIK-Tenhult (start 14.00) och Höganäs-Varberg (start 15.00). En eloge till seriesammansättarna.
Vi syns på Hedevi på lördag 14.00 – det här ska vi klara. Whatever you like!!
// Sören