Straffade direkt!!!

Astrio BK

10-3 (6-1)

2022-04-23 Söndrums IP

Det kan straffa sig att komma försent till en match i div. 2. Det gjorde vi idag när Ullared mötte Astrio. När vi betalt entrén och kommer in på Söndrums IP gör Astrio 3-0. Då har det gått 13 minuter.
Frågar snabbt vad som hänt och får förklarat för mig att redan i första minuten drar vi på oss en straff som Astrio sätter 1-0. Sen i 10:e igen en straff med mål (2-0) som resultat. Tydligen helt klara straffar där vi inte hängt med. Sätter oss halvchockade och har knappt fått ordning på oss så ringer det igen – 3-0. Börjar fråga runt bland ditresta UIK-are vad som händer. Då gör Astrio i 21:a minuten sitt 4:e mål – fri från mitten!!
Det är öppet spel som förs av Astrio men vips hittar Flamur Kiko på vänsterkanten. Han gör inget misstag och UIK har reducerat – 4-1.
Kom igen nu!! Men det r Astrio som för spelet totalt. Går rakt igenom oss i mitten och det står 5-1 på resultattavlan. Strax efter får Tobbe göra en reflexräddning när han tippar till hörna. Han få inte mycket till hjälp.
Vi spelar i chockstillstånd, kaosartat och det ska komma ytterligare ett gult mål innan domaren blåser till vila. 6-1!!! i paus. Det var den värsta halvlek jag sett UIK spela under mina 11 år jag följt UIK:s A-lag.
Puuh!!! Nu får vi in i omklädningsrummet och ta nya tag!!!
Halvlek 2 – kom igen då!!! Men det är Astrio som ta kommandot även i andra. Vi klarar oss i 12 minuter sen ligger bollen igen bakom Tobbe.
Jobbigt men vi ska få till några reduceringsmål, I 63:e o 68:e reducerar Max o Shane till 7-2 o 7-3. Nu tar vi dem !! Men sen är det tyvärr Astrio som tar över igen. Vi har inget motgift när de galopperar igenom vårt försvar. 8-3 blir 9-3 och man känner när det blivit 90 minuter att det känns onödigt att lägga till tid i denna överkörning. Men domaren lägger till någon minut och tyvärr innebär det att det blir en straff som ska spränga 10:an. Förlust 10-3 som känns som en av de märkligaste matcher jag sett.
Avslutar med Per Elofssons klassiska uttryck ”Det är bara att bryta ihop och komma igen”
4 matcher 3 pinnar – 3 lag under oss i tabellen. Vi ser fram emot nästa lördags match på Hedevi – motståndare Västra Frölunda. De har startat med 2 vinster och 2 förluster. 12.30 börjar matchen!!
Förra året vann vi hemma med 3-1. Får gärna upprepas!!!