0-3 (0-1)

Värnamo

210818 Hedevi
Svenska Cupen

Vi ber inte om ursäkt när ett Superettanlag kommer på besök. Dagens första halvlek är fantastiskt bra! Vi gör en helt igenom perfekt laginsats. Man kan inte se att det skiljer 2 divisioner och att vår motståndare Värnamo nosar på allsvenskan.
Nu vet jag inget om vilket lag de satt på plan men det struntar jag i.
Vi visar direkt at vi vill vara med och leka idag. Här ska inte sparkas bort boll. Vi bjuder upp till dans så det står härliga till. Ligger högt och stressar. När vi får tag i boll ställer vi om och visar att vi är ett bollförande lag. Märks tydligt att vi fått bra självförtroende från senast vinsten över Ängelholm.
Första kvarten ligger vi helt rätt i positioner. Då får Värnamo några hörnor men ingen farlighet uppstår på dem.
Faktum är att det är de blå som mitt i halvleken för spelet på röd planhalva. Vi ligger helt rätt, stör och vinner närkamper. Det tar 26 minuter innan Värnamo får hyfsat läge på högerkanten. Skottet styr Tobbe behärskat ut till hörna. Nytt läge som Tobbe lätt håvar in.
I 30:e hamnar Davids hörna på Boddes fot men skottet/studsen går över. Det är en helt jämn match. UIK ska ha nästa chans i 34:e minuten. Kikos skott går via deras målvakts händer till hörna.
Vi har egentligen läget under kontroll när vi tyvärr i ganska lugnt läge gör ett felpass mitt på egen planhalva. Värnamospelaren agerar snabbt och får till ett kanonskott där Tobbe är helt chanslös. Väldigt oturligt är det 0-1 till Värnamo när vi hade läget under kontroll. En skänk från oss tyvärr.
Men vi låter oss inte nedslås. 2 minuter senare är det Kiko som har läget. Första skottet tar målvakten. Bollen ut till Kiko igen och denna gång tar skottet i stolpen!!!
Underläge 0-1 i paus kändes inte rättvist när vi bara gjort ett misstag på hela halvleken. Vi har i motvinden stått upp helt suveränt i närkamperna och själva styrt spelet långa stunder. En helt fantastisk halvlek!!
Det sena målet gör att Värnamo kan ta det lugnare i andra och vi blir tvingade chansa med lite högre lag. Det resulterar i 53 minuten i en röd kontring. Full fart runt på deras högersida. Ett precis inlägg som möts direkt och bollen går in i bortre gavel bakom Tobbe – 0-2. Ett skolexempel på ett anfall som inte är mycket att göra åt. Snyggt helt enkelt!!
Vi fortsätter och några minuter senare är det David som är på hugget. Hans rajd stoppas vid straffcirkeln med en frispark som följd. Dock utan resultat.
Några minuter senare ringer det igen i blå buren. Åter en halvkontring som uppstår när vi vill framåt. Klockrent avslut och tyvärr 0-3.

Vi fortsätter offensivt. Emil o John tråcklar fram läge för David vars skott går via deras målvakt till hörna. Då är det 20 minuter kvar.
Det händer inte så mycket mer. Vi byter in 3 ungtuppar som får känna på superettamotstånd – viktigt.
Matchen slutar 0-3. Vi behöver absolut inte be om ursäkt.
Ny seriematch på lördag. Sävedalen borta 13.30. Revansch att fordra efter vårens förlust 0-4. De ligger 4:a bara 3 pinnar efter Ängelholm. Vi satsar på 3 pinnar igen.