3-1 (2-1)

Västra Frölunda

2021-06-30 Hedevi

Att en Emil i kanonform är viktig det vet både svenska landslaget och Ullared. Emil äger Hedevi idag.
Och han visar vägen redan i minut ett. Ner till vänster kortlinjen och framför mål har John letat sig upp och han stöter in 1-0 med högern!!! Vilken start !!!
Vi fortsätter trycka på och redan i minut 6 ringer det igen i den grönvita buren. En studsande hög boll. Markus hugger och är först. Med en halvvolley hamnar bollen igen i det grönvita nätet. 2-0, härligt!!!!
I situationen krockar han med deras målvakt och tyvärr blir det ett tidigt byte där.
Max otur för V:a Frölunda.
Givetvis bra att tidigt leda med 2-0 men ibland blir det en reaktion och lite vilset. Men inte än. Boman, lånet från Vbg Bois, får ett friläge utan att få till avslutningen. Vi har hittat våra positioner. Boman och David sågar sig fram utan att få till avslutet. Vi får någon frispark och har koll på läget.
Efter halvtimman har VF skapat mod och kommer lite högre upp. Hampus tar en varning. På en hörna uppstår det kaos och bollen far fram och åter innan den rensas bort.
Vi har koll men så på en långt VF-inkast uppstår det lite flipp/flopp framför vårt mål. Skott som tur är 5 meter över. Puuh!!
Nu ska vi spela hem halvleken. Blir lite naiva och passiva på mitten och tappar boll till VF. De ställer om och tar ett långskott – 20 meter. Nader är inte riktigt med och bollen seglar in. Plötsligt står det 2-1. En bjudning som kändes alldeles onödigt när i stort alla ”gick” och väntade på paussignal!!!!!
Det ser heller inte bra ut när 2:a halvlek startar. Det är VF som inspirerade av den sena reduceringen har fått luft under vingarna. De får en farlig frispark som fastnar i vår mur.
Ett nytt skott och en grönvit helt fri på ett inlägg. Skottet strax utanför. Det blir också lite irriterat på plan och med lite olika märkliga blåsningar är vi ur balans. Vi har ingen organisation. Mitt i halvleken får vi en frispark utanför deras straffområde. Vi lugnar ner oss och skottet går rakt på deras målvakt.
Det blir ett lyft och vi får lite hörnor. David hittar Kiko vars skott går strax bredvid stolpen.
Vi kämpar och höjer oss. 10 kvar åter en VF frispark. Tar i muren och till hörna. I samband med detta skadar sig Hampus och Bodde får avsluta matchen.
VF lyfter laget och har inget att förlora. En frispark tar i muren och strax utanför till hörna.
Mitt i deras tryck får vi tag i boll och skickar upp till Emil. Med en härlig halvvolley sätter han vårt 3:dje mål för dagen punkt för dagens tillställning. Kändes helt fantastiskt när 3-1 seglar in i bortre hörnet.
Bara några övertidsminuter kvar och VF sätter allt på ett kort och ska lyckas. På ett VF-inlägg kommer bollen in framför mål. Nyss inkomna Anton B korsar vägen och tuschar deras forwards klack. Fötterna ihop och domaren pekar på elvametaren.
En helt ok straff nere vid Naders högra stolpe. Men där ligger an raklång UIK-keeper och klistrar bollen. Det var det sista som hände och vi har med oss en superviktig 3-poängare in i sommarvilan.
Vi blir belönade med en mittenplacering tills vi samlar oss igen o 3 veckor efter en kort sommarvila.
Den 24 Juli blir det upp till bevis igen. Då drar vi ner till Ängelholm. De ligger i topp ihop med Eskilsminne. Men jag tycker vi vilar oss i form och sen blir vi livsfarliga till hösten. Det är en lördag klockan 14 och en fin sommarresa kan rekommenderas. Då får vi också ta in fler åskådare.