SURT!!!

Matchreferat

Ullareds IK

1-2 (0-1)

Eskilsminne

2021-10-24 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

Jobbig förlust idag!
Topplaget Eskilsminne snor med sig alla 3 pinnarna hem idag – Surt!!
Vi gör nämligen en bra match. Står bra upp och oavgjort hade vart mest rättvist idag. Men så är det ofta att anledningen att man ligger på över eller nedre halvan att man vinner dessa jämna matcher.
Eskilsminne har också en notorisk målskytt i Emil Åberg (92:a) som varje år sprutar in 10-15 mål oavsett om det är div 2 eller ett. Förra året gjorde han 19 mål i söderettan.
”Eskils” har idag första chansen. Först en hörna och med frispark som följd i bra läge. Hårda skottet som tur är rakt på Tobbe som säkert håvar in bollen.
Strax efter testa Vidar ett skott – strax utanför. Eskils igen – Tobbe fotparad.
Sen får vi till rätt positioner och trots att de är Eskils om har mest boll skapar de inget. Kiko är på hugget idag och skapar oreda i deras backlinje med sina löpningar.
Vi är bra med men i 33:e blir Eskils tilldömda en helt felaktig frispark när John gör en perfekt brytning vid straffområdscirkeln. Vi är inte riktigt med och Eskils tar en snabb kort frispark och Emil Åberg skjuter in ledningsmålet 0-1. Riktigt surt och onödigt!!!
Det är UIK som sen sista 10 skapar mest. Några halvlägen och hörnor men ingen utdelning.
Direkt i andra ska vi kvittera. På Davids hörna trycker Bodde på framför mål. Följden blir att Eskils försvarare nickar in kvitteringen 1-1 – Härligt!! – Målet tilldöms Anton –helt OK. Har bara gått 3 minuter av andra och vi är med igen.
Vi skapar – Bernardo skott via gulblå till hörna. Strax efter David skott tyvärr rakt på målvakten. Sen Eminne, ett läge som John nickar bort och ett skott som smiter strax utanför.
Det är intensivt spel med bra tempo ute på plan. Tillslut blir det Eskils som ska ta ledningen. En snabb omställning där vi missar vid rensning. En gul/blå blir ren och tyvärr kan han rulla in ledningsbollen bakom Tobbe. 1-2 i ett läge då vi har ganska bra kontroll.
Vi gör några byten. Carl och Emil kommer in med ny energi. Men vi lyckes inte få till det sista 20:e. Det blir öppnare spel när vi får satsa framåt. Kiffe åker också på en skada och får utgå. Hoppas inget långvarigt. Det har vi inte råd med.
Det byts lite chanser i det öppna spelet men inget av lagen får till det.
Tyvärr en riktigt sur förlust igen. Idag mot ett bra Eskilsminne. De är stora och starka men vi gav dem en rejäl match dag. Bara bryta ihop och ta nya tag nästa lördag. Hemmamatch igen när Västra Frölunda kommer på besök. De har haft en tuff säsong och ligger på nedflyttning. Har efter en tuff start i år, där de fick vänta 12matcher på första vinsten fått en litet hopp om fortsatt kontrakt. Nu bara 2 pinnar efter Dalstorp ovanför strecket.
Fram med UIK-hjärtat för det är en oerhört viktig match igen.
Lördag 15.00 på Ruddalens konstgräs.
Sören