2-1 (1-1)

Ullareds IK

2022-05-07 Hamravallen
Div 2 Västra Götaland

Då var vi framme vid match nummer 6, Vi startade med en vinst över Höganäs vilket visat sig vara nödvändigt då Höganäs på 6 matcher inte tagit en poäng. Tyvärr är det ju så att UIK inte tagit någon pinne efter denna premiärmatch vilket betyder 5 raka förluster inklusive dagens mot Tölö. Det bli nämligen en förlust idag 1-2.
Det är Tölö som startar bäst och tar kommandot. Redan efter 3 minuter är det ett friläge som Tobbe räddar. Efter 10 minuter ringer det bakom Tobbe. Efter några halvlägen går de runt på högersidan. Ser ut som vi har koll men det är en grönsvart som är först på boll och Tobbe är chanslös på närskottet. 0-1.
Tölö har kommandot men det är de blå som ska kvittera. En snabb kontring där Malte hittar Kiko framför mål och han gör inget misstag – 1-1 efter 33 minuter.
Händer inte så mycket sista minuterna. 1-1 i paus får anses ganska rättvist.
Sen tar Tölö ledningen ingen efter 9 minuter i andra. Det blir en oturlig felstuds i UIK-förvaret som studsar till grön som inte gör något misstag och lägger enkelt in bollen och vi ligger under med 1-2. Kändes onödigt/olyckligt.
Vi höjer oss något i 10 minuter utan att skapa någon målchans. Det är istället Tölö som ska skapa ett läge som Bodde lyckas rensa bort på mållinjen.
Vi lyckas inte störa Tölö något mer utan de 3 poängen stannar i Tölö.
Tung förlust men totalt inget att säga om. Tölö var bättre än oss.
Vi tittar på en tuff tabell där vi endast har Höganäs bakom oss. Men det är
Vi lägger denna matchen bakom oss och blickar framåt mot nästa motståndare som är Landvetter. Lördag 13.30 på Hedevi är det dags. Då satsar vi på vändning och vinst!!