1-2 (0-2)

Ullareds IK

2021-11-20 Dalshov
Div 2 Västra Götaland

Svänger in hemma efter en trivsam tur till Dalstorp. På radion spelas en passande ABBA-låt ”The Winner takes it all”. 3 nya pinnar ner i den blå låda. Vi klättrar några placeringar och är åtta inför sista omgången. För att behålla den är vi tvungna vinna sista hemmamatchen nästa lördag mot Assyriska.
Dalstorp har inte vart någon önskemotståndare. Vi mötte Dalstorp våra 2 första div 2 säsong 2016. 2 förluster 0-1 o 0-4. Året därpå 1-2 o 0-2. Senaste säsongerna har de spelat i div 2 östra. I år har vi lyckats bättre och en 2-1 seger i våras följdes idag upp med en vinst med samma siffror.
Starkt av Dalstorp att ligga på denna nivå för ett samhälle på 7-800 innevånare. 2009 återfanns de i div 5. Klättrade upp till 2:an på 4:a säsonger och har sedan legat där. Idag blev det tyvärr respass till 3:an.
Dalshov mötte oss idag med ett idogt regnande på deras konstgräsplan. Som ni vet inget nytt för oss. (Varken regnet eller konstgräset).
Det tar bara 2 minuter så ligger bollen bakom Tobbe. Som tur är vinkar linjemannen av för offside. Minuten efter ett gult inlägg som rensas till hörna. Lite Vilda Western i början. Full fart från båda håll Dalstorp läge men skottet över.
I 12:e tar vi ledningen. Deras målvakt stressas av Kiko med felpass till Emil som följd. I liknande lägen är Emil säkerheten själv. 1-0 till de våra!!! God viktig start!!! Får väl räknas till en målvaktstavla. Vi tackar och bugar!!!
Vi tar över. Kiko fri från halva plan. Skottet utanför!!! Edgar är uppe och trycker. Inlägg som nickas till hörna. 30 minuten blå firspark. Emils skott vid stolpen tippas till hörna. Vi fortsätter framåt. Med 3 minuter kvar sätter vi 2:an. Spelvändning från vänster till höger. Emil igen vickar sig förbi och lägger in ledning 2-0.
Andra börjar med ett friläge för Dalstorp. Tobbe räddar och med en fin långtå. Viktigt!!! Strax efter ett gult vasst skott över. Följs av en hörna utan utdelning.
Sen mattas de av och det är UIK som tar över tillställningen. Kiko har bästa läget när han bryter in från vänster tyvärr ingen fart på skottet.
Dalstorp ska ha nästa målmöjlighet. Tobbe borta men på mållinjen nickskarvar John bort kanonskottet. Dalstorp fortsätter trycka på och ska få utdelning. Först ett inlägg på marken vars skott går till hörna via blå. På den är en gul högst och Dalstorp har reducerat till 1-2. 10 minuter kvar.
I slutet har Mackan ett friläge. Skottet tyvärr utanför.
Matchen avslutas med ett gult frisparksläge snett ut till vänster. Vi rensar till hörna som bli resultatlös.
Domaren blåser av matchen och årets 10:e seger räknas in.
Årets sista match spelas nästa söndag 14.00 på Hedevi. Revansch krävs mot Assyriska BK efter vårens 3-1 förlust.