Varbergs GIF

2022-06-23 Hedevi

Nu är det tungt att vara UIK:are. Idag var det en måstematch ifall vi skulle hänga med och ha lite bättre häng i serien. Men tyvärr räckte vi inte till. Det är ju också märkligt i serierna nu med lån och möjlighet att deltaga i flera lag…ingen ordning. Vi själva har också haft väldigt olika laguppställningar- ingen stabilitet.
Tungt att skriva idag trots att det var de blå som tog ledningen.
Väldigt bra fart på båda lagen direkt efter start. Gif startar starkt och skjuter ett skott som Tobbe räddar till hörna- Direkt efter är det blå fart framåt. Damian runt på höger inlägg men Shane får ingen ren träff och bollen småstudsar framför målet och strax utanför. 1-1 i jättechanser redan efter 2 minuter. Minuterna efter Gif igen. Läge framför mål men bara ett ”sockaskott”.
Efter 10 läge igen för Vgif, Lamt skott som Tobbe tar.
Vi kommer mer in i matchen och kommer högre upp i banan. Oskar blir kapad i ett anfall. Fotsula innebär gult kort. Vi skapar lite tryck. Ligger högre och det ska ge resultat efter 19 minuter. Shane runt på höger och boll in där Kiko tar emot, vänder bort sin gubbe och lägger snyggt in ledningsbollen, 1-0 till UIK. Härlig start!!
Men vi får inte njuta länge. Vi gör ett helt horribelt bolltapp mitt på plan. Varberg ställer om och vi får bara leda i 2 minuter !!! 1-1 väldigt nödigt!!!
Det är dock de blå som fortsätter föra spelet. Vi skapar hörnor. Damian bryter in – skottet över. Fridolf runt på vänster. Ingen på plats på markinlägget som rensas ut till hörna. Kiko har ett läge till vänster. Skottet på målvakten. Varberg avslutar med några lägen. Inlägg och nick över. Inlägg och skott över. Godkänd halvlek av de blå och vi bortser från målet.
Varberg startar andra starkt. Trycker på. Inlägg och hörna. Redan i 48:s inlägg och nick i mål. Hårfint avblåst för offside – tack !
I 50:e gör Vgif 2-1. De bryter in på deras högerkant. Går förbi 4-5 blå innan de relativt enkelt lägger in ledningsbollen. Vi måste försvara oss mer resolut!! Ta en varning om det behövs.
10 minuter senare ringer det igen. Ett liknande mål där de alldeles för enkelt med några enkla pass går rakt igenom oss. Friläge och det står 3-1.
Vi lyckas inte resa oss. Gif har läget under kontroll resten av matchen. Vi skapar några nästanlägen. Men inget farligt. Istället är det VGif som får sista ordet på övertid när de gör 4-1 i sista minuten. En jobbig torsdag och tyvärr tar Kiko ett andra gult kort i slutet och är avstängd nästa match.
Jobbigt med vi måste ”resa oss igen” nästa lördag 2 juli, när Höganäs står på andra planhalvan. 2 poäng före oss. Ett av lagen vi måste ha bakom oss i tabellen.
Då vill det till att ”Vi reser oss igen, vi reser oss igen…………….. syns i Höganäs………..