Onsala BK

2021-06-22 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

Äntligen en vinst!
Onsala har startat serien med 3 uddamålsvinster (VbgGIF, Dalstorp. V:a Frölunda). Senast blev starka Ängelholm för svåra 1-5. Vi har svajat lite och sist var det inte bra. Upp till bevis var i serien vi vill förpassa oss.
Verkar som Ali fått fart på laget. Direkt hugger Maxim på ett kort bakåtpass. Tyvärr skott rakt på deras målvakt. Strax efter Edgar ett långskott strax utanför. Nytt UIK-anfall men tyvärr studsar boll upp på Johns hand på inlägget.
Efter en kvart kommer Onsala in mer i matchen. Skapar några hörnor och inspel men vi har koll. Mycket kamp ute på plan. Onsala får en kontring. Kiffe rusar som vanligt ikapp och tar bollen på känt manér.
Minut 33. Lång boll ut på vänster till Emil. Han går runt och hittar David i mitten. Davids direktskott sitter distinkt i gaveln. Vi leder med 1-0!!!
Vi tar över de avslutande minuterna. Ligger på och det är i mitt tycke en rättvis ledning i halvlek. Vi har haft koll på Onsalas attacker.
Onsala statar högt i andra. Ett hyggligt läge. Omar räddar till hörna. På hörnan en nick som vi tar på mållinjen och till Omar igen. Lite tryck men vi löser det på ett fint sätt.
Onsala lyfter upp och vi går på defensiven. De skapar dock inte några direkta lägen. En situation i straffområdet, ingen åtgärd. Efter kvarten gör Onsala 3 byten.
De lyckas dock inte få tag i spelet och det verkar ganska lugnt när de anfaller på oss. Det byts chanser. Sista 10 känns väldigt långa. Vi måste ju behålla våra 3 pinnar och klockan går långsamt.
5 kvar slarvar vi och Onsala får en onödig hörna. Vi kämpar och i tredje övertidsminuten är det Markus som hittar Kiko. Skottet går mellan benen på deras målvakt och slutresultatet skrivs till vinst 2-0!!!
Härligt med vinst. Det blir kamp om varje pinne i denna jämna serie. Härligt ha med sig detta när vi på söndag åker till årets derby på Vinåvallen. Boka biljett så syns vi där 15.00