Varbergs Gif

4-3 (1-2/3-3)

2022-04-10 Ankarevallen Tläge
Svenska Cupen

Varbergs Gif igen. Denna gång i svenska cupen. Andra knappa förlusten mot dem på 4 dagar känns inte bra. Liksom i torsdags en jämn match som tyvärr återigen Varberg drar sista strået.
Idag känns det ännu surare. Match på Ankarevallen då Vbg Arena var upptagen av Bois som mötte Kalmar på ”vallen”.
Det är de blå som tar kommandot idag. I 14:e hittar David Max som inte gör något misstag. Första UIK-målet från hans fötter betyder ledning 1-0. Vi lyfter oss. Flamur spelar fri David som blir nerdragen – frispark.
Varberg passar på att skapa några lägen. Frispark ute till höger som vi rensar bort.
Med några minuter kvar ska vi ta ledningen 2-0. En lång boll nerifrån som Shane får med sig i steget. Han smäller upp bollen rätt upp i närmsta krysset och vi leder med 2-0.
Tyvärr får vi inte gå in i paus med den ledningen. I sista har vi flertalet gånger möjlighet lyfta upp bollen högre upp i banan. Men vi tråcklar och en röd får tag i bollen en bit ut. Får på en riktig pärla som seglar in bakom Ahmed idag i buren. Tyvärr en snöplig/onödig reducering strax innan paus. 2-1.
I andra ska vi återigen ta ledningen. Återigen en lång boll på vindsnabbe Shane. Inga problem att lägga in ledningsbollen 3-1. Halvtimmen kvar.
Det tar 10 minuterså är det reducerat. En röd frispark som vi lyckas få undan till hörna. In med bollen och det blir i ett tråckel där till slut en röd får in reduceringen 2-3. Kändes lite onödigt.
Varberg lyfter sig och får till ett riktigt snyggt klapp/klapp spel som avslutas med ett skott som ändra resultattavlan till 3-3.
Sista kvarten blir öppet spel men några halvchanser och hörnor åt båda håll men inget ner mål. Förlängning 2 x 15 väntar.
Förlängningen startar med ett rött läge. Frispark som viner strax i närheten av krysset. Sendan är det Max som får öppet läge men det kommer inget skott. Lite efter hittar han Kiko. Skottet över.
Istället ska det blir Varberg som ”målar”. Vi är inte med på mitten och en röd kommer fri och lägger enkelt in ledning 4-3.
Vi försöker höja oss. Skapar hörna och någon frispark i hyfsat läge. Men det blir inga mer mål idag.
Andra knappa uddamålsförlusten på några dagar mot Varbergs Gif känns tuff.
Vi tittar fram emot nästa seriematch. På skärtorsdagen kommer Eskilsminne på besök. De har 2 raka 1-0 vinster mot Onsala och Assyriska. Förra året spelade vi 1-1 borta och en knapp förlust 1-2 hemma. Vi syns 19.30 på Hedevi.