2-1 (0-0)

2017-05-21 Övervi
Div 2Västra Götaland

Då var det dags att möta Tvååker borta. En av året tuffaste uppgifter.
Vi startar i medvind men det är Tvååker som startar bäst. De rullar runt utan att komma till något direkt avslut. Vi kommer in i matchen efter 5 minuter. Efter en kvart börjar vi skapa chanser. Är med bra i luften. John når Halle men en lång genomskärare nerifrån sin backplats. Sånär blir han fri. Vi har en bra period. Även Kush är hårsmånen av att bli fri. Litte nickskarvar fram Ali men deras målvakt är alert med lång ut och avvärjer.
Tvååker skapar faktiskt inte så mycket. Har ingen fart i sina anfall. De har några skott utifrån men de vållar inga problem för Brattberg.
Halvleken avslutas med en UIK-chans. Kush igen runt på kanten. Inlägg in till Litte som skarvar till Alex. Tyvärr går hans styrning strax över.
Domaren blåser för paus och UIK är klart med i matchen och är det lag som skapat flest halvlägen. Men det har inte hänt så mycket framför målen.
Fem minuter in i andra börjar det hända saker. Tvååker ökar tempot och får en farlig frispark. Brattberg stöter ett skott över. Tvååker skapar ett friläge med skott som räddas med fotparad. Vi blir tillbakapressade.
Ett bolltapp mitt på plan blir en kontring med skott strax över. En hörna skarvas till andra stolpen. Helt fri styr den rödblå spelaren bollen precis utanför. Tvååker pressar upp lag o tempo. En rödblå utmanar Kiffe som ligger rätt och ska styra ut anfallaren ur straffområdet. Båda hakar ihop och ramlar – straff!! Tufft men helt rätt – tyvärr. Straffen sätter Tvååker hårt o resolut. 1-0. De ökar trycket och är igenom igen – offside!!
Vi ligger lågt med laget och ett kort inkast vid hörnflaggan skickas in till Albin Winbo som strax utanför strafflinjen får på en riktig pärla som borrar sig in åtagbart i burgaveln. 2-0 och Tvååker har tagit över matchen helt.
Vi lyckas ändå få till en hörna några minuter senare. Mac seglar upp högre än alla andra.
sMACk!! 2-1!! Helt otagbart !!!
Hade räknat ut oss men detta ger oss ny energi. Matchen blir öppnare. Kuch kommer runt 2 ggr och båda gångerna är Litte i boxen. En nick på mål o ett skott strax utanför.
Nu är det UIK som jagar och ligger på. Känns som det finns möjlighet till kvittering. Då gör Jakob en glidtackling mitt på plan träffar boll i ett motlägg. Dubbarna först men klockrent på boll. Har sett värre saker. Tvååkerkillen vrider sig i gräset och ja det kanske var lite tufft så ett gult kan man acceptera. Domaren hivar upp det röda!!!
Vi får avsluta matchen med 10 man. Lyckas ändå behåll vårt tryck. I sista övertidsminuten får vi en frispark där Alex avslutar med skott precis över ribban.
Tyvärr det sista som händer och det blir förlust med 2-1. Vi visar att vi står bra upp mot alla lag i serien. Segern innebär att Tvååker går upp i topp. Vi har 3 lag bakom oss.
Två matcher nästa vecka. På torsdag Hittarp 25:e 14.00 hemma och sen ett livsviktigt derby på söndagen 15.00 mot Varbergs Gif som ligger placeringen efter oss. En liten morsdagspresent önskas då med 3 poäng – tack. //Sören