UIK 2:a i andra

IFK Malmö

4-0 (0-0)

2018-06-30 Malmö Stadion

0-0 i paus men 2 mål i 49:e o 51:e minuten gjorde att matchen var avgjord och UIK kunde inte resa sig efter det. IFK Malmö tar sin 7:e raka vinst och är oerhört effektiva.
Efter 4 minuter av andra halvlek hade IFK Malmö avgjort matchen. Med 2 snabba omställningar är matchen över. 1-0 med 4 pass från egen planhalva till avslut sågar de sig igenom vårt lag. Skottet i hörnet utom räckhåll för Johan i målet.
2 minuter senare kommer en lång boll ut på deras högerkant. De speedat runt oss och ett hårt inlägg möts med pannan i mål 2-0.
Innan dess har vi gjort en bra första halvlek där vi redan efter 2 minuter skapar vår första chans. Jonte kommer loss på vänster men skottet tar deras målvakt med en fin parad.
Detta startar en bra första halvlek som har det mesta där båda lagen spelar publikmässigt och det är en riktigt trevlig halvlek vi beskådar.
Efter 10 minuter har Malmö en farlig frispark rakt framifrån. Brattberg får göra en kvalificerad räddning när han tippar skottet över. Lagen byter chanser. Jonte är framme igen i 20:e men skottet går över.
Sen blir vi uppsnurrade. De gula är som bålgetingar och snurrar upp 4-5 blåa innan det till slut blir inspark. Vi får en hörna som John nickar. Bollen tar på en gul hand men ingen signal. Bort med bollen till hörna.
Sen smäller Joel ihop med en gul mitt på plan. Enligt mig helt oskyldigt. Båda ligger och håller sig för huvudet när domaren hivar upp det gula till Joel. Mycket märkligt och tyvärr inte det enda lite märkliga domslutet idag.
Halvleken avslutas med att John/David nästa tar sig igenom. En mycket bra halvlek mot bra motstånd. Chanserna har avlöst varandra på båda håll.
Andra börjar med en brutal nedsparkning av David mitt på plan med gult kort innan de oturliga minuterna med 2 mål i baken. Detta tar musten ur oss och det är klart övertag för de gule resten av matchen
Efter 20 minuter i andra blir det en omställning igen. 3 snabba pass och gul fri igen – 3-0
Strax efter nytt friläge. Denna gång tar Brattberg skottet.
Vi har tappat totalt. Den fina första halvleken är som bortblåst. Mirson byte när han fått en smäll på knät. Sen sparkas Hasse ner på mittplan. Ingen signal och kontringen avslutas med en nerdragning av gul innanför straffområdet. Straffen sitter säkert och det står 4-0.
IFK Malmö är supereffektiva. I matchen sista minut ser de att Brattberg står lite långt ut. Med ett lobbskott sätter det punkt på matchen som slutar 0-5.
Bara att bryta ihop och komma igen. Vi ligger på negativ kvalplats. 3 poäng före Högaborg och Vbg Gif som har en match mindre spelad. Nu tar vi en månads uppehåll.
Högaborg borta 1 augusti 19.00. Då börjar vi klättringen.