Assyriska BK

3-1(2-1)

2018-05-18 Ruddalen

Finns inga andra alternativ för att klara detta!! Blåställ och hjärta!! Liret har vi i oss.
Ruddalen med nylagt konstgräs stod på programmet idag. Motståndare Assyriska BK. De kommer med 3 raka vinster i bagaget. Tyvärr tar det bara 4 minuter innan bollen ligger bakom Hjalte. Och det på ett inläggsskott nere vid första stolpen från snäv vinkel. Nja, där får inte bollen gå in!!! Tunga 0-1 direkt!!
Sur start men som tur är reparerar vi den snabbt. Ett snyggt snabbt anfall där Mirson får skottläget vid straffområdeslinjen. Skottet smiter in vid målvaktens vänstra stolpe och vi har kvitterat till 1-1 omgående. Nödvändigt!!!
David fäller en vit en bit ut på plan. Assyriskas frispark får en rejäl knorr som ställer Albert i målet helt. Bollen tar i stolpe och ut.
Assyriska tar över något men UIK kommer tillbaks. Bra fart.
Efter 25 får Östman ett läge. Får inte iväg skottet och det blir bara hörna. Vi har höjt oss och Asyriska ser lite konfundersamma ut. Men bara minuterna senare är de igenom och gör mål. Men flaggan är uppe – offside, men inte mycket.
Sen kommer några olyckliga minuter. Assyriska springer helt enkelt ifrån oss på deras vänsterkant. Bollen in i mitten och där är vi tvåa på boll. Tyvärr 2-1. Vi hängde inte med!!!
Minuterna efter går Skogen upp o nickar. Det blir en kollison och Skogen kommer ner och skadar axeln i fallen så svårt att den hoppar ur led. Michaels dassalock fixar tillbaks den men Skogen blir tvungen att byta. Åter en motgång.
I slutet skapar vi några hörnor. Men närmare än ett skott över på ganska behörigt avstånd kommer vi inte. Vi har problem när det går för fort.
Vi börjar andra lite darrigt. Vi står och småpassar på egen plan och det är nära de snuvar oss på boll ett par ggr. Men sen får vi till en kontring. Östman kommer fri lite till vänster. Hans högerknorr tar tyvärr i stolpen o ut. Den hade vi behövt!
Undan för undan skapar sig Assyriska mer grepp. Vi har inget bra botemedel. Kommer 2:a på boll. Och som ett brev på posten kontrar de in 3-1 i 69:e. Vi hängerinte med när det går fort. Jobbigt och resterade del av matchen avslutas utan att något av lagen skapar något direkt farligt.
Nästa lördag den 26:e 14.00 kommer Olympic från Malmö på besök till Hedevi. Det som varit är passé nu ska UIK-hjärtat fram!! Syns då !!