IF Haga

2014-04-25 Hedevi
Div 3 Sydvästra Götaland

Viktig vinst över Haga!!

Då var årets första seger i hamn. En rättvis 3-poängare men vi är uppe på en sån nivå nu att det gäller att va fokuserade i 90 minuter – ligga rätt – minimera våra misstag samt sätta de chanser vi skapar. Idag klarar vi samtliga punkter. Och det kändes viktigt att komma in i segerfilen igen. Det var ju ett tag sedan vi fick en serievinst. Senast 30 aug förra året när vi slog Dalen/Krokslätt hemma med 1-0. Sen dess 6 matcher utan vinst.

Idag mötte vi IF Haga. En ny bekantskap från Jönköping. Vi känner på varandra lite och det är Litte som får första chansen redan efter 5 minuter frispelad av David. En enhandsräddning från 1-0.

Det är de blå som tar kommandot. Jacob har ett skott som deras mv lyckas tippa lågt ner utanför. Då har det gått 20 minuter och spelet har vart mestadels på offensiv planhalva. Hagas första chans kommer på en snabb omställning på mitten. Skottet kommer rakt på Sebbe. En period flyttar Haga upp spelet.

Mycket handlar om deras vänstermitt som är lurig och helst inte ska ha boll rättvänd under kontroll. Vårt övertag resulterar till slut. En hörna hamnar ut till Kiffe som kan sätta 1-0. Kändes bra att vi får utdelning på vårt spelmässiga övertag innan paus.

Första halvlek klart till UIK förutom en stund i mitten då Haga hotade oss något.

Vi har avspel i andra. Ofokuserade lämnar vi direkt över bollen till ett Hagaanfall. Vi lyckas avväpna dem snabbt.

Det tar inte lång tid innan vi har läget under kontroll igen. Efter 5 minuter får vi till ett snabbt vänsteranfall. David hittar en offensiv Daniel Haag som kontrollerat sätter 2-0. Efter detta har vi kontroll till nästan 100%. Det är som ett krig där vi har satt upp vårt försvar och riskerar inget i offensiven. Vi tar återigen några enligt mitt tycke några onödiga varningar – det kan straffa sig senare med avstängningar.

Sista 10 gör Haga ett sista försök till tempoökning. Men inget som vi inte kan avstyra. Efter 90 minuter har vi fixat en säker seger.

Nu ser tabellen roligare ut och vårt mål måste vara att va med på övre halvan av denna serie. Hur högt får vi avvakta med. Vi gör en stabil match idag. Alla gör sitt jobb. Vi är med på banan. Vi luftar många.

Idag var ¾ av förra årets backlinje (John, Hasse o Simon) inte med. Med ”ny” besättning (Joel F, Kiffe, Patrick o Daniel) håller vi nollan.

Ser man på den nya tabellen är det ingen som har full pott efter 2 omgångar. 6 lag på 4 och vi ihop med 3 andra precis bakom med 3 poäng. Förra veckans överman Tord får till oavgjort mot Råslätt. Ja det ska bli intressant att följa Ullareds IK 2015. Hoppas ni tycker likadant för då syns vi i Borås på fredag 14.00 där deras AIK-lag väntar. Det är buss dit, passa på att anmäla Er. BAIK kommer från 4:an där de blev 2:a och har startat med en oavgjord (Värnamo Södra) och vinst senast med 3-2 över alltid stabila Snöstorp/Nyhem. Så det blir något att bita i men det är ju det som gör fotbollslivet värt att leva.