Kungsbacka IF

21/4 2015 Hedevi
Distriktsmästerskap

Avancemang till kvart i DM

På tisdagskvällen tog vi emot Kungsbacka IF för spel i DM. Matchvinnaren skulle gå vidare till kvarten (8kvar). Kungsbacka kommer vi ihåg sen vi möttes i div 4 elit år 2013. De hamnade då på 4:e plats och ni kom väl ihåg vem som var högst upp – Ullared!!

Förra året hamnade Kungsbacka på plats 2 vilket innebar kval till div 3. I en stentuff 4-lagsserie hamnade 3 lag på 5 poäng. Där drog Kba hösta vinsten med bättre målskillnad än Skottfint och KF Velbit. Avancemang till div 3 Nordvästra Götaland i år. Där har de startat med en vinst. Mao tufft motstånd.

DM har startat med att vi spelade gruppspel. I gruppen Gullbrandstorp (4-2), Kvibille (3-3) o Falkagård (5-1) 2:a i gruppen och avancemang. Vi slog sedan Skrea i 16-delen med 7-0.

Första matchen på Hedevis naturgräs. Bra test inför helgens seriestart.

Matchen börjar med bra fart och öppet spel. Litte får tidigt ett dubbelläge utan mål. David har ett. Strax efter en rejäl kapning av David. Domaren är med.

Sebbe vill också få uppmärksamhet. På en enkel bakåtboll gör han en ”rundpall” och bollen går till hörna. Hörnor är inget man ska ge Kungsbacka. De hade hela matchen mycket bra slagna hörnor hårt framför mål. Ingen resulterade dock.

Efter halvtimmen är det vi som får en hörna. En lång sådan singlar mot bortre stolpen. Där kommer Kiffe flygande och det verkar som han hänger fast i luften flera minuter innan han elegant knoppar in ledningsmålet 1-0. Välförtjänt då vi tagit över händelserna, vinner närkamperna på mittplan. Kungsbacka kommer tillbaks. Sebbe parerar ett ett friläge.

Med minuten kvar rullar vi upp dem från vänster back via några passningar hamnar vi ute till höger där det blir Mårten som forcerar in 2-0. Härligt att gå till pausvila.

Andra hinner gå 6 minuter när vi avgör matchen. Litte gör en av sina fina ruscher runt deras försvar på högerflanken. I mitten kommer David och gör en special ”dubbelfotaren”, bollen in i nät och vi leder med 3-0.

Resten av matchen bevakar vi resultatet. Kungsbacka kommer inte fram till något märkbart läge. Vi spelar helt enkelt som vi gjort metadels i år. Mycket stabilt.

God vinst för självförtroendet och kul med avancemang i DM. Kvarten nästa mot ??