2019-08-16 Stafsinge IP
Div 2 Västra Götaland

Ja vi utklassar Stafsinge i första och i andra är vi ganska kass.
Derby, nästan helt vidstilla, mycket publik. Upplagt för ett riktigt derby. Stafsinge-Ullared.
UIK tar tag i taktpinnen direkt. Efter 10 minuter har vi en hörna. Kiffe får ingen fart på skarven som går rakt på deras målvakt. Några minuter senare har Mirson ett skott i utsidan stolpen.
UIK fortsätter. David nerdragen. Frisparken sätter Alo strax utanför stolproten.
Efter 20 minuter blir Alo helt fri. Skottet går strax över. Vi trycker på och får en frispark i hörnet. Bollen skarvas och smiter precis förbi Littes fot när han ska göra ettan.
Efter alla dessa chanser är det Litte som ska spräcka nollan idag. Alo går runt på vänsterkanten. Bollen in framför mål där Litte ligger rätt och bokstavligen trycker in ledningsmålet 1-0.
Stafsinges enda lyckade försök till anfall i första halvlek kommer efter en halvtimma. Det avslutas med ett inlägg som Sebbe enkelt plockar hem.
Vi fortsätter trycka på. Alo har ytterligar ett friläge. Stafsinge är helt ute ur matchen. Med några minuter kvar av första kommer 2:an. David lägger bollen till Alo i vänsterläge. 3 steg och sen smäller det vid närmsta stolpen. 2-0 – Härligt!!
Paus och Stafsinge har inte vart med i matchen!! Största utklassningen jag sett på flera år!!
Gå nu in och vila så fortsätter vi i andra. Trodde alla UIK:are!!!
Stafsinge kommer helt naturligt ut som ett helt annat lag. Har givetvis fått order om att köra fullt race. Det är ju deras enda chans.
Och de lyckas med deras önskan att få ett snabbt mål. Efter 5 minuter skickar de in ett högt inlägg. Sebbe missbedömer bollbanan totalt. Bollen seglar över honom och dimper ner bakom honom. Där dyker ett känt namn, nyinbytte Filip Kylli Nilsson upp och reducerar till 2-1. Stafsinge har fått precis den start de önskade. Nu blir det skakigt.
Efter kvarten har Litte ett skott som tar i stolpen. Några minuter senare kommer John fel in i en situation. Röd frispark 20 meter rakt fram ifrån. Tobbe Makrill skjuter den halvmetern utanför.
Nästa chans är Davids. Han får bra fart på vänsterskottet och deras målvakt får göra en svettig räddning när han tippar skottet över.
Strax efter har Stafsinge sin bästa chans att kvittera. Ett långt inkast skarvas vidare. Skottet från någon meter nyper Sebbe – TACK!!
Sista 10 blir jobbiga att beskåda. Men grabbarna lyckas håll undan och vi bärgar året 7:e seger. Tillsammans med 5 oavgjorda blir det 26 pinnar och en 7:e plats.
Nästa lördag kommer Eslöv på besök. De ligger 3 pinnar efter oss i tabellen. 13.30 på Hedevi smäller det!!!