V – I – N – S –T !! (ja det stavas så)

2-1 (1-1)

Landvetter

2022-05-14 Hedevi

Efter 5 tuffa förluster ställdes vi idag mot Landvetter (LV). En superviktig hemmamatch mot en motståndare med 3 vinster och 3 förluster på kontot. Ett lag vi ska ha god chans att ta pinnar mot.
Vi startar i motvind. Lite passiva i början. Det är LV som har första läget. En lång boll vi är lite passiva på. LV fria snett ut och bollen via Tobbe till hörna.
Vi lyfter oss och nästa läge är blåvitt. Inlägget nickas bort till hörna.
Sen är det LV som skapar några tillbud. Tobbe tvingas till en bra räddning på ett långskott. Strax efter räddar han oss igen med en dubbelräddning/fotparad. Då har det gått en kvart.
Inte helt rättvist (men det bjuder vi på) är det UIK som tar ledningen efter 16 minuter. Kiko tar sig förbi på vänsterkanten. Skottet via deras målvakt i stolpen och ut. Där kommer Mo i rätt position och rakar in den viktiga ledningsbollen. 1-0 till UIK !!!!! Viktigt och härligt!!!
Båda lagen skapar några chanser. Det tar endast 5 minuter så är det kvitterat.
LV får en hörna till höger. Hörnan dimper ner vid målområdslinjen. Och det är inte en enda blå/vit i närheten när ett grönt huvud knoppar in kvitteringen 1-1. Absolut inte godkänt!!!
Andra halvan av halvleken händer det inte så mycket. Mycket kamp där vi står upp bra. Mo har ett läge men skottet över. Kiko är framme men även hans skott går över målet. 1-1 i paus!!
I andra är det full fart direkt. LV runt på kanten. Bollen in där en LV-spelar möter med ett närskott som Tobbe tar. Bollen ut till grön igen som lägger in 2-1 – bollen. Men domaren godkänner inte målet. LV-spelaren har använt handen när han fick ordning på bollen. Blåvit frispark istället – TACK!!
Strax efter testas Tobbe igen. Skottet mot krysset fixar han – snygg!!
Kiko testar ett skott – täcks till hörna. LV frispark lite till höger. Skottet tippar Tobbe till hörna.
Det verkar bli en pinne idag när Kiko i 89:e får boll på vänsterkanten. Han bryter in och är på väg förbi när han fälls. Ingen protest alls när domaren blåser och pekar på straffpunkten.
Kiko tar själv straffen. Deras (stora) målvakt går åt rätt håll. Men KIKO:s straff sitter alldeles bredvid stolpen så han når den inte. En superviktig LEDNING 2-1.
Domaren lägger till 4 minuter men LV lyckas inte skapa någon kvitteringsmöjlighet. 3 superviktiga pinnar inkasseras. Vi knaprar oss förbi Torslanda och Assyriska – även Höganäs är nu efter oss. Viktigt vinna rätt matcher.
Men det gör inget om man tar poäng även från topplagen. Den möjligheten får vi nästa lördag när vi åker till Husqvarna. De har startat med 5 vinster en oavgjord (Torslanda) och en förlust (Onsala senast) så det blir tufft. Förra året slog vi dem hemma med 2-0 och förlorade borta med 3-1. Rätt inställning och på tårna så ska vi ge dem en match så hoppas vi det leder till poäng.
Det bara 15 mil dit så sätt er i bilen och heja fram en ny seger – syns där 16.00!!